Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

12 items available. Click here to search.
04 Dhj 2019
Sipas burimeve të Policisë së Kosovës, që nga fillimi i këtij viti deri në Shtator 2019, janë zhvilluar 34 plane operative, me 114 lokale të kontrolluara, që kanë rezultuar me mbylljen e 43 të lokaleve të dyshimta. Autoritet kosovare deri me tani...
04 Pri 2019
Forumi dy-ditor Europian mbi të drejtat e fëmijës ka nisur të martën në kryeqytetin Belg, duke prekur çështje të tilla si denimet e fëmijëve, dhunën ndaj refugjatëve dhe të miturve migrues, pornografinë e fëmijëve dhe problemet e adoleshentëve të...
16 Tet 2017
Në Kosovë, gjatë vitit 2017, në zgjedhjet qendrore dhe lokale është duke ekzistuar një fenomen i vazhdueshëm, i manipulimit me fëmijë, që përdoren për aktivitetet zgjedhore. Fëmijët dhe studentët po përdoren për shpërndarjen dhe botimin e posterave...
19 Sht 2017
Reuters raporton se "më shumë se 40 milionë njerëz kanë qenë pre e skllavërisë vitin e kaluar përmes punës së detyruar dhe martesave të detyruara, sipas përpjekjes së parë të përbashkët nga grupet kryesore kundër skllavërisë, për ta vlerësuar numrin...
21 Dhj 2016
Me 21 Dhjetor 2016 u mbajt takimi i dytë i Komitetit Kosovar për Parandalimin dhe Eleminimin e Punës së Fëmijëve. Takimi pati si qëllim kryesor prezantimin e rezultateve kryesore rreth implementimit të Planit të Veprimit 2015-2016 dhe në të njëjtën...
03 Nën 2016
"Rrjeti i Qendrave Ditore për Fëmijët në Situatë Rruge” (RQDFSR) finalizoi rregulloren e funksionimit dhe diskutoi planin e advokimit të tij, në një takim të përbashkët të zhvilluar në “Qendrën ditore për fëmijët në situatë rruge” në Shkodër....
09 Sht 2016
Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF i cili përfaqëson njëzet e dy organizata jo qeveritare, reagon përmes një komunikate për Media, ndaj publikimit të fotografive të pa përshtatshme të një vajze, të publikuara në rrjetin social...
09 Jan 2016
Agjencia Shtetërore Shqiptare për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve dhe Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë shpërndanë certifikata mirënjohjeje për 120 vullnetarë të cilët ishin të përfshirë në fushatën e ndërgjegjësimit drejtuar nga...
11 Dhj 2015
Terre des hommes, bazuar në studimin më të fundit të ndërmarrë në Shqipëri, i cili fokusohet në Abuzimin Seksual të Fëmijëve në Rrethin e Besimit, përgatiti një Dokument Politikash i cili i bën thirrje që politikëbërësit, përfaqësuesit e qeverisë,...
16 Sht 2015
Sipas Këshillit Evropian, duke filluar nga 18 nëntor 2015, kjo datë është shpallur si "Dita Evropiane për Mbrojtjen e Fëmijëve nga Shfrytëzimi dhe Abuzimi Seksual (SA) 18 Nëntori do të synojë; ngritjen e vetëdijes publike në lidhje me abuzimin dhe...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: