Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

24 items available. Click here to search.
18 Mar 2020
The Guardian publikoi një përmbledhje të situatës në Francë, Greqi, Bosnje Hercegovinë dhe reagime nga organizata humanitare që ndanin shqetësime se stafi i tyre nuk është në gjendje të punojë për shkak të situatës pandemike. Alarmi i tyre vjen nga...
07 Jan 2020
  Komisioni Europian ka prezantuar Atlasin online të “Migrimit”, me të dhëna për 198 shtete dhe informata të cilat përditësohen rregullisht. Ju mund të shikoni trendet, statistikat dhe demografitë e shteteve, si dhe të gjeni informata të cilat...
27 Maj 2019
  Përfaqësuesit e Këshillit të Evropës, Agjencia për Refugjatë e Kombeve të Bashkuara (UNHCR) dhe aktorët kombëtarë nga Portugalia organizuan një seminar "Mbrojtja efektive e fëmijëve refugjatë dhe migrues në Portugali", në Lisbonë më 27-28 maj 2019...
11 Pri 2019
Politikat e azilit dhe politikat e emigracionit të BE dhe SHBA nuk funksionojnë. Sipas autorit të artikullit të Uashingtonit, arsyeja pse, është pjesërisht për shkak të faktit që një nga grupet më të rëndësishme të prekura nga ato politika -...
21 Mar 2019
Aplikacionet e azilit për BE bien në nivelet para 2015-ës Në vitin 2018, 580 800 azilkërkues për herë të parë kërkuan mbrojtje ndërkombëtare në Shtetet Anëtare të Bashkimit Europian, duke shënuar një kthim në nivelet e regjistruara në vitin 2014,...
26 Tet 2017
BBC raporton se për pothuajse 20 vite Suedia ka qenë duke luftuar me një sëmundje misterioze - Sindromin e Dorëheqjes. Sindromi ndikon vetëm tek fëmijët e azilkërkuesve, veçanërisht ato nga vendet e ish-Bashkimi Sovjetik, Ballkani, fëmijët romë dhe...
13 Sht 2017
UNICEF-i raporton për pesë sfidat me të cilat përballen fëmijët e refugjatëve në situatë krize.
21 Gsh 2017
Në artikullin e saj, Alice Greider i rishikon ngjarjet e ndryshme që ndodhën në vendet e "Rrugës Ballkanike" që panë qindra mijëra njerëz që kalonin në vitin 2015 dhe 2016. Greider shpjegon se si "komponentët kryesorë të menaxhimit të krizave kanë...
22 Qer 2017
Me disa kufij që ndan me vendet e BE-së, që po përpiqen të mbajnë jashtë emigrantët dhe azilkërkuesit, Serbia gjen veten gjithnjë e më shumë si vend strehimi për ata persona, të cilët duan të shkojnë më tej, por nuk janë në gjendje ta bëjnë këtë....
27 Shk 2017
Gjermania ka dëbuar një numër rekord prej 80,000 emigrantësh të cilëve u ishte mohuar azili vitin e kaluar dhe kjo shifër do të rritet përsëri në vitin 2017, tha një zyrtar i lartë, pasi Kancelarja Angela Merkel kërkon ti fitojë përsëri votuesit...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: