Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

12 items available. Click here to search.
31 Tet 2017
ChildHub është një komunitet i gjallë dhe në rritje i profesionistëve të mbrojtjes së fëmijëve. Platforma jonë online childhub.org vazhdimisht është bashkuar me anëtarë të rinj në kërkim të mundësive të mësimit dhe rrjetëzimit. Ne mirëpritëm...
18 Sht 2017
Qendra e lajmeve të OKB-së raporton se "Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, António Guterres, i ka bërë thirrje botës të qëndrojë në solidaritet për të dënuar shfrytëzimin dhe abuzimin seksual, ndërsa ai i detajoi iniciativat kryesore...
21 Kor 2017
Sipas UPI, gjatë tre viteve të e fundit është shënuar një rritje prej 600% të numrit të rasteve të mundshme të shfrytëzimit seksual tek emigrantët që kërkojnë strehim në Itali, nëpërmjet kalimit të udhëtimit detar. Sipas Kombeve të Bashkuara,...
18 Pri 2017
  ‘The Guardian’ raporton mbi një studim të Universitetit të Harvardit, të botuar së fundmi, i cili thekson se fëmijët e pashoqëruar afganë, sirianë dhe pakistanezë detyrohen drejt shfrytëzimit seksual për të financuar udhëtimet e tyre nga Greqia....
22 Shk 2017
Sipas ketij artikulli trafikimi njerëzor në Mbretërinë e Bashkuar është në rritje vit pas viti. Shifrat nga 2015 tregojnë se numri i personave të trafikuar ishte rreth 3.200 prej të cilave përafërsisht 20% janë vajza dhe gra që vijnë nga Shqipëria....
18 Tet 2016
18 Tetori është Dita Evropiane Kundër Trafikimit me Qenie Njerëzore. Për të shënuar këtë ditë, Zyra e Koordinatorit Nacional Kundër Trafikimit me Qenie Njerëzore e Ministrisë së Punëve të Brendshme, do të organizojë konferencë për Ditën e BE-së...
11 Maj 2016
European Parliament News ka publikuar një intervistë e cila është kryer me Catherine Bearder, anëtare e grupit ALDE në Mbretërinë e Bashkuar e cila shkroi një raport në lidhje me legjislacionin e trafikimit të qenieve njerëzore në BE dhe se si të...
10 Shk 2016
The Guardian raporton se aktivisti i shëndetit mendor Paul Scates ishte njëri nga një numër i të mbijetuarve i cili flet në kuadër të inaugurimit të javës së dhunës dhe abuzimit seksual dhe në fushatën e re #itsnotokay (shq. nuk është në rregull)....
25 Jan 2016
Balkan Insight raporton se mijëra gra dhe vajza janë trafikuar vetëm nga Shqipëria në Evropën Perëndimore si skllave të seksit në dy dekadat e fundit. Një raport i pa publikuar më parë nga policia shqiptare nga viti 2007 të marra nga Rrjeti...
05 Jan 2016
Balkan Insight reports about the issue of criminilising prostitution in Albania: through the story of a woman (who was exploited from age 14) convicted for it - and serving an 18-month sentence in a rehabilitation center for victims of trafficking...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: