Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

21 items available. Click here to search.
05 Maj 2020
Historia e rastit  Z. H është një 41-vjeçar nga Egjipti. Ai shoqërohet nga vajza e tij 15-vjeçare M. Të dy kanë kërkuar një formë mbrojtjeje në Rumani, duke deklaruar se familja e tyre është diskriminuar në vendin e origjinës. Babai gjithashtu...
09 Pri 2020
Sipas një raporti të lëshuar nga Human Rights Watch, kriza COVID-19 do të ketë një ndikim negativ afatgjatë te fëmijët, megjithëse ata janë shumë më pak të kërcënuar nga virusi sesa grupmoshat e tjera. Për shkak të virusit, rreth 1.5 miliardë fëmijë...
17 Mar 2020
Për të ngadalësuar shpërndarjen e koronavirusit, shumë njerëz vendosin të qëndrojnë në shtëpi, por si rezultat i karantinës, mund të dalin në pah më shumë çështjet e lidhura me dhunën në familje, thonë Shoqatat NANE dhe PATENT në Hungari. Në Kinë,...
07 Tet 2019
  Disa fjalë dhe fraza tërheqin grabitqarët e fëmijëve. Prindërit mund të vendosin settings të privatesise në Facebook në "ekstreme", duke siguruar që postimet shihen vetëm nga familja dhe miqtë, dhe duke mos harruar hashtags. Nëse, megjithatë, ata...
07 Shk 2019
  Në fillim të vitit 2018, Unioni i Shoqatave të Futbollit Evropian (UEFA) dhe Terre des hommes (Tdh) filluan një partneritet me qëllim forcimin e angazhimit të UEFA-s për ta bërë futbollin një përvojë të sigurt, pozitive dhe të këndshme për të...
06 Gsh 2018
  INSPIRE është një paketë teknike për të gjithë të angazhuarit në parandalimin dhe reagimin ndaj dhunës ndaj fëmijëve dhe adoleshentëve - nga qeveria deri në organizatat me baze komunitare, nga shoqëria civile deri në sektorin privat. Grupi i Punës...
18 Sht 2017
Qendra e lajmeve të OKB-së raporton se "Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, António Guterres, i ka bërë thirrje botës të qëndrojë në solidaritet për të dënuar shfrytëzimin dhe abuzimin seksual, ndërsa ai i detajoi iniciativat kryesore...
06 Qer 2017
Bajram Beqiri, Kryetar i Këshillit të prindërve të Kosovës u ka bërë apel partive politike që të jenë të kujdes dhe në asnjë mënyrë të mos i shfrytëzojnë fëmijët për fushatë elektorale, por në vend të saj në programet e tyre politike të fusin sa më...
31 Maj 2017
Ministri i Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë Arsim Bajrami, u ka bërë thirrje të gjitha subjekteve politike që gjatë fushatës të mos përdoren adoleshentët dhe fëmijët nën moshën 18 vjeçare. Ai këtë apel e ka bërë pas nënshkrimit të memorandumit me...
18 Tet 2016
Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve KOMF ka përgatitur një komunikatë për media në lidhje me shkallën e lartë të dhunës së ushtruar ndaj fëmijëve. Të dhënat tregojnë për shkallë të lartë të dhunës të ushtruar ndaj fëmijëve. Sipas Agjencisë...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: