Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

18 items available. Click here to search.
30 Jan 2018
Më 30 janar, Save the Children Shqipëri në bashkëpunim me International Child Development Initiatives, një organizatë për zhvillimin psiko-social të fëmijëve në rrethana të veshtira, organizoi një sesion informativ me profesionistët e mbrojtjes së...
20 Tet 2017
Për herë të parë, Organizata Botërore e Shëndetësisë ka botuar udhëzime për ti ndihmuar (kryesisht) ofruesit e kujdesit shëndetësor në linjën e parë të japin kujdes të lartë, me dhembshuri dhe respekt për fëmijët dhe adoleshentët (deri në moshën 18...
02 Gsh 2017
Rreth dy milionë fëmijë në Britani të Madhe kanë një prind me një sëmundje mendore. 70% e këtyre fëmijëve zhvillojne edhe vete një crregullim te nje niveli te caktuar të shëndetit mendor.  rrëmujë veten e tyre. E megjithatë, askush nuk flet në...
27 Pri 2017
Të mësosh se si të jesh i/e lumtur në shoqërinë e vetëm vetes tënde është jetike për shëndetin mendor, shkruan Alana Kirk. Thuhet se heshtja është e artë dhe, ashtu si çdo prind do të pranonte, shpesh është e vështirë për t’u arritur. Shumica e të...
24 Pri 2017
 TESTI PILOTUES PËR VLERËSIMIN NDËRKOMBËTAR PISA   20 Prill 2017 Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami vizitoi nxënësit e Shkollës së Mesme Profesionale “Gjin Gazulli”, në Prishtinë gjatë pilotimit të vlerësimit...
06 Mar 2017
Mbahet ceremonia e prezantimit publik (lansimit) të Projektit “Kosovo Integration Initiative - KOSINT 2020", i financuar nga Roma Initiatives Office (RIO) në kuadër të Fondacionit për Shoqëri të Hapur (Open Society Foundations, OSF) dhe i vënë në...
27 Shk 2017
MASHT në koordinim me partnerët e vet  KEC dhe UNICEF, ka planifikuar veprimet e radhës në lidhje me parandalim dhe referim të dhunës në shkolla.  Në gjashtëmujorin e parë të këtij viti pritet të realizohen katër trajnime:  dy trajnime për staf të...
26 Jan 2017
Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë e Republikës së Kosovës,  e përkushtuar në zbatimin dhe politikave arsimore për gjithëpërfshirje në arsim cilësor, konkretisht të politikave që adresojnë problemin e braktisjes në arsimin...
27 Dhj 2016
Trajnimi për Manualin didaktik për parandalim të dhunës në shkolla   Sipas planifikimeve të përbashkëta nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë e Republikës së Kosovës dhe  Save the children, u realizua pjesa e dytë e trajnimit të...
Latest developments in deinstitutionalisation across Europe
01 Dhj 2016
Dhjetori i 2016 shënon fillimin zyrtar të Fazës II të "Dyert të Hapura për Fëmijët e Europës", një fushatë mbarë Europiane për të mbështetur përpjekjet kombëtare për zhvillimin e sistemeve për mbrojtjen e fëmijëve që forcojnë familjet dhe sigurojnë...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: