Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

20 items available. Click here to search.
15 Mar 2019
  Në nëntor të vitit të kaluar, Greta Thunberg, një adoleshente nga Suedia, shkoi për të protestuar përpara Parlamentit Suedez duke i bërë thirrje qeverisë të pranojë ndryshimet klimatike dhe të ndërmarrë veprime parandaluese. Pa shumc vëmendje në...
17 Jan 2018
  Fondacioni KidsRights po fton aktualisht aplikantët për Çmimin Ndërkombëtar të Paqës për Fëmijë 2018, të dhënë çdo vit për një fëmijë që lufton me guxim për të drejtat e fëmijëve. Qellimi i çmimit është të ofrojë një platformë për fëmijët që të...
11 Dhj 2017
Qasjet inovative dhe angazhimi politik janë të nevojshme për të përmirësuar mekanizmat e cilësisë në mbrojtjen e fëmijëve, dolen ne perfundim pjesëmarrësit e konferencës së tretë vjetore rajonale të ChildHub. Më 5 dhe 6 dhjetor, më shumë se 50...
29 Nën 2017
Zëri i Amerikës ka transmetuar një lajm me fokus në Studimin "Zërat e të rinjve shqiptarë, 2017" të Save the Children, i cili u prezantua më 22 nëntor në Tiranë. Artikulli përmendi të gjitha gjetjet e studimit ku është e lehtë të vërehet se një...

Peter and the stolen phones

23 Nën 2017
  Terre des hommes dhe partnerët e saj kanë punuar me 160 të rinj në katër vende për të zhvilluar një lojë celular që mund t'u mësojë fëmijëve në lidhje me procedurat ligjore dhe të drejtat e tyre në këto situata, përmes lojës. Loja përmban 20...
07 Nën 2017
Personat e verbër, sidomos fëmijët, kanë përfituar përmes ofrimit të mbështetjes financiare nga Ambasada Çeke në Kosovë, me qëllim të integrimit të fëmijëve të verbëar në sistemin shkollor. Mbështetja me teknologji për të verbër nga ambasada e...
02 Gsh 2017
Rreth dy milionë fëmijë në Britani të Madhe kanë një prind me një sëmundje mendore. 70% e këtyre fëmijëve zhvillojne edhe vete një crregullim te nje niveli te caktuar të shëndetit mendor.  rrëmujë veten e tyre. E megjithatë, askush nuk flet në...
21 Qer 2017
Kjo deklaratë mbështetet nga KOMF dhe rrjetet e tjera të Eurochild në Europë. Procesi Brexit, deri më sot, injoroi zërat e fëmijëve dhe të rinjve. Fëmijët dhe të rinjtë në të gjithë BE-në do të jenë më të ndikuarit në afat gjatë nga votimi i Brexit...
06 Qer 2017
Bajram Beqiri, Kryetar i Këshillit të prindërve të Kosovës u ka bërë apel partive politike që të jenë të kujdes dhe në asnjë mënyrë të mos i shfrytëzojnë fëmijët për fushatë elektorale, por në vend të saj në programet e tyre politike të fusin sa më...
27 Pri 2017
Të mësosh se si të jesh i/e lumtur në shoqërinë e vetëm vetes tënde është jetike për shëndetin mendor, shkruan Alana Kirk. Thuhet se heshtja është e artë dhe, ashtu si çdo prind do të pranonte, shpesh është e vështirë për t’u arritur. Shumica e të...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: