Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

14 items available. Click here to search.
21 Tet 2019
  Grupi i Ekspertëve i Këshillit të Evropës për Trafikimin e Qenieve Njerëzore (GRETA) ka pranuar përparimin e Zvicrës në identifikimin dhe mbrojtjen e viktimave të trafikimit njerëzor, por në të njëjtën kohë bëri thirrje për masa të mëtejshme për...
20 Qer 2019
KOSOVA: NIVELI 2 Qeveria e Kosovës nuk i plotëson standardet minimale për eleminimin e trafikimit, megjithatë, ajo është duke bërë përpjekje të mëdha për ta bërë këtë. Qeveria demonstroi përpjekje të shtuara në krahasim me periudhën paraprake të...
08 Pri 2019
Ndryshimet  klimatike po thellojnë kërcënimin mjedisor me të cilin përballen familjet në komunitetet më të varfëra të Bangladeshit, duke i lënë ata të paaftë për t'i mbajtur fëmijët e tyre siç duhet, të ushqyer, të shëndetshëm dhe të arsimuar ", tha...
04 Pri 2019
Forumi dy-ditor Europian mbi të drejtat e fëmijës ka nisur të martën në kryeqytetin Belg, duke prekur çështje të tilla si denimet e fëmijëve, dhunën ndaj refugjatëve dhe të miturve migrues, pornografinë e fëmijëve dhe problemet e adoleshentëve të...
14 Nën 2017
Qendra e lajmeve të Kombeve të Bashkuara raporton për konferencën, për eliminimin e punës së fëmijëve. Ata raportojnë se sot rreth 152 milion fëmijë në mbarë botën po punojnë dhe gjysma e tyre - janë në kushte të rrezikshme të punës. Mosha e tyre...
16 Tet 2017
Në Kosovë, gjatë vitit 2017, në zgjedhjet qendrore dhe lokale është duke ekzistuar një fenomen i vazhdueshëm, i manipulimit me fëmijë, që përdoren për aktivitetet zgjedhore. Fëmijët dhe studentët po përdoren për shpërndarjen dhe botimin e posterave...
19 Sht 2017
Reuters raporton se "më shumë se 40 milionë njerëz kanë qenë pre e skllavërisë vitin e kaluar përmes punës së detyruar dhe martesave të detyruara, sipas përpjekjes së parë të përbashkët nga grupet kryesore kundër skllavërisë, për ta vlerësuar numrin...
22 Qer 2017
Me rastin e Ditës Botërore kundër Punës së Fëmijëve (12 qershor), Federica Mogherini, Përfaqësuesja e Lartë e Bashkimit Europian për Marrëdhëniet me Jashtë dhe Politikave të Sigurisë, si edhe Nënkryetare e Komisionit Europian; Neven Mimica,...
21 Dhj 2016
Me 21 Dhjetor 2016 u mbajt takimi i dytë i Komitetit Kosovar për Parandalimin dhe Eleminimin e Punës së Fëmijëve. Takimi pati si qëllim kryesor prezantimin e rezultateve kryesore rreth implementimit të Planit të Veprimit 2015-2016 dhe në të njëjtën...
10 Qer 2016
Me rastin e Ditës Botërore kundër Punës së Fëmijëve, Terre des Hommes publikoi një studim të ri mbi punën e fëmijëve refugjatë si pasojë e konflktit në Siri. Studimi "Sepse ne luftojmë për të mbijetuar", hedh dritë mbi problemin e punës së fëmijëve...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: