Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

11 items available. Click here to search.
23 Pri 2019
Republika e Kosovës ka miratuar Kodin e ri Penal, i cili ka hyrë në fuqi me 15 Prill të këtij viti. Miratimi i këtij Kodi, ka ndryshuar dhe ashpërsuar masat ndëshkuese ndaj autorëve të veprës penale trafikimit më fëmijë. Kodi i vjetër Penal (2012,...
18 Sht 2017
Qendra e lajmeve të OKB-së raporton se "Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, António Guterres, i ka bërë thirrje botës të qëndrojë në solidaritet për të dënuar shfrytëzimin dhe abuzimin seksual, ndërsa ai i detajoi iniciativat kryesore...
21 Kor 2017
Sipas UPI, gjatë tre viteve të e fundit është shënuar një rritje prej 600% të numrit të rasteve të mundshme të shfrytëzimit seksual tek emigrantët që kërkojnë strehim në Itali, nëpërmjet kalimit të udhëtimit detar. Sipas Kombeve të Bashkuara,...
05 Maj 2017
Playpen është një nga uebsajtet më të mëdha të abuzimit seksual me fëmijët në Darknet, me një anëtarësi mbarëbotërore prej mbi 150,000 anëtarësh. Sipas një artikulli të Europol-it të botuar më 5 Maj 2017, një nga drejtuesit e lartë të sajtit u dënua...
18 Pri 2017
  ‘The Guardian’ raporton mbi një studim të Universitetit të Harvardit, të botuar së fundmi, i cili thekson se fëmijët e pashoqëruar afganë, sirianë dhe pakistanezë detyrohen drejt shfrytëzimit seksual për të financuar udhëtimet e tyre nga Greqia....
18 Tet 2016
18 Tetori është Dita Evropiane Kundër Trafikimit me Qenie Njerëzore. Për të shënuar këtë ditë, Zyra e Koordinatorit Nacional Kundër Trafikimit me Qenie Njerëzore e Ministrisë së Punëve të Brendshme, do të organizojë konferencë për Ditën e BE-së...
28 Kor 2016
Zyra e Komisionerit të Lartë të OKB-së për të Drejtat e Njeriut raporton për miratimin e "Udhëzimeve mbi Terminologjinë për Mbrojtjen e Fëmijëve nga Shfrytëzimi dhe Abuzimi Seksual" (Udhëzimet e Luxemburg) - të hartuara nën drejtimin e një Grupi...
10 Shk 2016
The Guardian raporton se aktivisti i shëndetit mendor Paul Scates ishte njëri nga një numër i të mbijetuarve i cili flet në kuadër të inaugurimit të javës së dhunës dhe abuzimit seksual dhe në fushatën e re #itsnotokay (shq. nuk është në rregull)....
25 Jan 2016
Balkan Insight raporton se mijëra gra dhe vajza janë trafikuar vetëm nga Shqipëria në Evropën Perëndimore si skllave të seksit në dy dekadat e fundit. Një raport i pa publikuar më parë nga policia shqiptare nga viti 2007 të marra nga Rrjeti...
05 Jan 2016
Balkan Insight reports about the issue of criminilising prostitution in Albania: through the story of a woman (who was exploited from age 14) convicted for it - and serving an 18-month sentence in a rehabilitation center for victims of trafficking...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: