Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

16 items available. Click here to search.
27 Mar 2020
  Aleanca për Mbrojtjen e Fëmijëve në Veprimtarine Humanitare ka hartuar Udhëzimin Teknik për MF gjatë COVID - 19 në mënyrë që të mbështesë punonjësit e mbrojtjes së fëmijëve në përpjekjet e tyre për t'iu përgjigjur MF në këto rrethana të pazakonta...
04 Shk 2020
Më 18 Dhjetor 2019, Komiteti i Tretë i Asamblesë së Përgjithshme të KB miratoi zyrtarisht një Rezolutë për të Drejtat e Fëmijëve, e cila përqendrohet në të drejtat e fëmijëve pa përkujdesje prindërore. Ky është një moment historik në përparimin në...
27 Dhj 2019
My Voice është një program 6 javor i implementuar në shkolla dhe universitete i cili ka në qendër të punës së tij parandalimin e shfrytëzimit të të rinjve. My Voice i vjen në mbështetje adoleshentëve të moshave 11-19 vjeç të cilët janë të...
13 Kor 2019
The National Network for Children njoftoi se Ministria e Punës dhe Politikës Sociale (MPPS) e Bullgarisë ka njoftuar kalimin e ndryshimeve të rëndësishme në legjislacionin për mbrojtjen e fëmijëve. Ministria thekson se këto ndryshime nuk paraqesin...
07 Shk 2019
  Në fillim të vitit 2018, Unioni i Shoqatave të Futbollit Evropian (UEFA) dhe Terre des hommes (Tdh) filluan një partneritet me qëllim forcimin e angazhimit të UEFA-s për ta bërë futbollin një përvojë të sigurt, pozitive dhe të këndshme për të...
Femijet ne situate rruge
28 Jan 2019
Në kuadër të projektit ``Rrjeti i Sigurt për mbrojtjen e Fëmijëve – Faza 3`` i cili ka për qëllim fuqizimin e sistemit të mbrojtjes së fëmijëve, Terre des hommes në Kosovë është duke implementuar edhe shërbimet e specializuara për fëmijët në situatë...
21 Jan 2019
Childhub është pjesë e Partneritetit Global për të ndalur dhunën ndaj fëmijëve, duke punuar së bashku me 328 anëtar nga 23 vende me qëllim që të bashkojmë akterët relevant nga e tërë bota dhe fëmijët për të kontribuuar në ndaljen e dhunës ndaj...
01 Qer 2018
Përfaqësuesit e OSHC-ve u bënë sëbashku më 1 qershor dhe vendosën të shtonin një dimension tjetër të të festuarit ditën e fëmijëve, duke avokuar për sigurimin e mbrojtjes dhe mirëqenies së tyre. Manifestimi filloi në Sheshin Nënë Tereza ku...
18 Tet 2017
Prof. Dr. i Shkencave Gordana Buljan Flander, Drejtoreshë e Qendrës për Mbrojtjen e të Rinjve dhe Fëmijëve në Zagreb, ishte e ftuar të prezantonte punën e qendrës me prezantimin “Adresimi i nevojave të fëmijëve dhe ngritja e shërbimeve në Kroaci” në...
22 Sht 2017
Në javën e fundit, një djalë 16 vjeçar është vrarë nga bashkë moshatari i tij. Si rrjedhojë e kësaj ngjarje, koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF apelon ndaj të gjithë organeve e institucioneve në nivel qëndror e lokal, për më shumë...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: