Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

13 items available. Click here to search.
13 Gsh 2019
Hulumtimi i ri nga Instituti i Barcelones për Shëndetin Global (ISGlobal) ka zbuluar se ndotja e ajrit në Evropë është përgjegjëse për 33 përqind të të gjitha rasteve të reja të astmës mes fëmijëve çdo vit. Ekipi raportoi se afro 200,000 nga këto...
06 Qer 2017
Bajram Beqiri, Kryetar i Këshillit të prindërve të Kosovës u ka bërë apel partive politike që të jenë të kujdes dhe në asnjë mënyrë të mos i shfrytëzojnë fëmijët për fushatë elektorale, por në vend të saj në programet e tyre politike të fusin sa më...
06 Qer 2017
“Duam Mjedis të Pastër” ishte motoja e protestuesëve. Green Art Center-Prishtina, zyra në Gjilan, të hënën ka organizuar aktivitete për të shënuar Ditën Botërore të Mjedisit. Këto aktivitete u organizuan nga zyrtarë të GAC-it, ndërsa u përkrahën nga...
31 Maj 2017
Ministri i Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë Arsim Bajrami, u ka bërë thirrje të gjitha subjekteve politike që gjatë fushatës të mos përdoren adoleshentët dhe fëmijët nën moshën 18 vjeçare. Ai këtë apel e ka bërë pas nënshkrimit të memorandumit me...
14 Pri 2017
Braktisja e fëmijëve në Kosovë vazhdon të mbetet një problem shqetësues që është në rritje. Sipas të dhënave të fundit të bëra publike nga Agjencia e Statistikave e Kosovës në gjithë vitin e kaluar në Kosovë u braktisën 41 fëmijë, shkruan Gazeta...
30 Mar 2017
Insitituti EdGuard ka prezantuar sot gjetjet e hulumtimit “Ndikimi i peshës së çantave tek fëmijët e shkollave fillore dhe të mesme të ulëta”. Pesha e çantave tek fëmijët të ciklit të ulët e tejkalon kufizimin e këshillueshëm prej 10 përqind të...
31 Jan 2017
Ministria e Arsimit,Shkencës dhe Teknologjisë problemin e braktisje e trajton në mënyrë të vazhdueshme si në arsimin e obliguar ashtu edhe në arsimin e mesëm të lartë, me prioritet. Mirëpo edhe përkundër aktiviteteve të shumta që ndërmarra nga MAShT...
14 Nën 2016
Vetëm gjatë nëntëmujorit të këtij viti, 32 fëmijë janë braktisur nga prindërit e tyre. Stigmaztizimi i femrës, kushtet e rënda sociale dhe mospranimi i fëmijës nga  i ati, vazhdojnë të jenë disa  prej arsyeve që dhjetëra femra të heqin dorë nga...
09 Sht 2016
Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF i cili përfaqëson njëzet e dy organizata jo qeveritare, reagon përmes një komunikate për Media, ndaj publikimit të fotografive të pa përshtatshme të një vajze, të publikuara në rrjetin social...
22 Gsh 2016
Nuk e patën fatin që të rritën si fëmijët e tjerë në gjirin  familjar.  U braktisën posa u sollën në jetë. Vetëm për një vit 40 fëmijë u braktisën nga nënat e tyre në të gjithë terrorin e Kosovës, shkruan Gazeta Fjala. Më numrin më të madh të...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: