Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

17 items available. Click here to search.
05 Gsh 2019
Kur gruaja i ofroi Njids, një vajzë 19-vjeçare Nigeriane, një vend te sigurt për të qëndruar, ajo ishte mirënjohëse. Pasi u braktis nga prindërit e saj dhe dëshmoi vrasjen e gruas që e rriti, Njida ishte e pastrehë dhe me frikë të vazhdueshme se...
20 Qer 2019
KOSOVA: NIVELI 2 Qeveria e Kosovës nuk i plotëson standardet minimale për eleminimin e trafikimit, megjithatë, ajo është duke bërë përpjekje të mëdha për ta bërë këtë. Qeveria demonstroi përpjekje të shtuara në krahasim me periudhën paraprake të...
03 Qer 2019
Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës (PACE),respektivisht Komiteti për Migracionin kohët e fundit shprehu shqetësimin e tij lidhur me kërcënimet e rënda me të cilat ballafaqohen fëmijët migrues gjatë udhëtimit të tyre drejt Evropës. Ai...
03 Pri 2018
  Misioni i Fondacionit Terre des hommes në Shqipëri prezanton fillimin e projektit "Përmirësimi i ofrimit të shërbimeve dhe ndërgjegjësimit për të luftuar trafikimin e qenieve njerëzore në Ballkan, Shqipëri, Maqedoni, Mal të Zi, Kosovë", financuar...
08 Nën 2017
Kanali televiziv në SHBA K5 botoi një artikull rreth Trafikimit të Qenieve Njerëzore. Rani Hong, ka punuar si këshilltare speciale në OKB, lidhur me trafikimin e qenieve njerëzore. Ajo është ftuar në shtator nga OKB për ta treguar historinë e saj të...
19 Sht 2017
Reuters raporton se "më shumë se 40 milionë njerëz kanë qenë pre e skllavërisë vitin e kaluar përmes punës së detyruar dhe martesave të detyruara, sipas përpjekjes së parë të përbashkët nga grupet kryesore kundër skllavërisë, për ta vlerësuar numrin...
30 Kor 2017
  "Emri im është Cristiano dhe jam 15 vjec. Në të kaluarën disa nga njerëzit që takoja donin të më bënin dëm ose të merrnin para nga unë. Më thanë shumë gënjeshtra dhe u ndjeva shumë i frikësuar. Tani, ndërsa kalova gjithë këtë, mund t'ju jap...
19 Dhj 2016
Më 19 Dhjetor 2016 , në Tiranë  Koordinatorët Kombëtar Anti-trafik të Shqipërise, Malit të Zi dhe Kosovës deklaruan vullnetin dhe angazhimin e institucioneve të tyre në garantimin e aplikimit të Procedurës sw Unifikuar Standarte të Veprimit për...
01 Nën 2016
Në kuadër të muajit Tetor muaji i ndërgjegjesimit kundër trafikimit,  Terre des hommes mundësoi organizimin e sesioneve të informimit dhe ndergjegjësimit, me temë “ Thuaji jo emigrimit të pasigurtë, jo trafikimit, pro mbrojtjes se fëmijeve dhe...
11 Kor 2016
Në datat 6 dhe 7 korrik 2016, në Tiranë u zhvillua një takim tre palësh ndërmjet përfaqësuesve të qeverive të Shqipërisë, Kosovës dhe Malit të Zi për të diskutuar mbi zbatimin e “Protokolleve Dypalëshe të Bashkëpunimit në lidhje me Identifikimin,...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: