Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

24 items available. Click here to search.
18 Mar 2020
The Guardian publikoi një përmbledhje të situatës në Francë, Greqi, Bosnje Hercegovinë dhe reagime nga organizata humanitare që ndanin shqetësime se stafi i tyre nuk është në gjendje të punojë për shkak të situatës pandemike. Alarmi i tyre vjen nga...
11 Pri 2019
Politikat e azilit dhe politikat e emigracionit të BE dhe SHBA nuk funksionojnë. Sipas autorit të artikullit të Uashingtonit, arsyeja pse, është pjesërisht për shkak të faktit që një nga grupet më të rëndësishme të prekura nga ato politika -...
21 Mar 2019
Aplikacionet e azilit për BE bien në nivelet para 2015-ës Në vitin 2018, 580 800 azilkërkues për herë të parë kërkuan mbrojtje ndërkombëtare në Shtetet Anëtare të Bashkimit Europian, duke shënuar një kthim në nivelet e regjistruara në vitin 2014,...
26 Shk 2018
  Më 9 shkurt 2018, Terre des hommes me mbështetjen e Agjencisë Austriake për Zhvillim organizuan një mbrëmje tematike të quajtur "Të Jetuarit së Bashku", me fokus të veçantë në dëgjimin e zërit të të rinjve të prekur nga migracioni, me qëllim të...
26 Tet 2017
BBC raporton se për pothuajse 20 vite Suedia ka qenë duke luftuar me një sëmundje misterioze - Sindromin e Dorëheqjes. Sindromi ndikon vetëm tek fëmijët e azilkërkuesve, veçanërisht ato nga vendet e ish-Bashkimi Sovjetik, Ballkani, fëmijët romë dhe...
13 Sht 2017
UNICEF-i raporton për pesë sfidat me të cilat përballen fëmijët e refugjatëve në situatë krize.
21 Gsh 2017
Në artikullin e saj, Alice Greider i rishikon ngjarjet e ndryshme që ndodhën në vendet e "Rrugës Ballkanike" që panë qindra mijëra njerëz që kalonin në vitin 2015 dhe 2016. Greider shpjegon se si "komponentët kryesorë të menaxhimit të krizave kanë...
21 Kor 2017
Numri i refugjatëve në territorin shqiptar për 6 muajt e parë të vitit 2017 ka arritur 50-en. Në javët e fundit disa të rinjve u eshte ofruar strehim në qytetin jugor të Shqipërisë, Gjirokastër. Ata kanë lëvizur nga kampi i Selanikut duke thënë se...
09 Shk 2017
Ministrat e brendshëm dhe të mbrojtjes së 15 vendeve evropiane në takimin e sotëm në Vjenë të Austrisë, janë pajtuar për masa të reja të tu siguruar se rrugët tokësore nga Greqia mbeten të mbyllura për migrantët që kërkojnë të depërtojnë në shtetet...
26 Maj 2016
Destination Unknown raporton se janë zhvendosur 4,000 refugjatë të vendosur në kampin e refugjatëve Idomeni. Me gjithë domosdoshmërinë e zhvendosjes, Terre des Hommes është duke bërë thirrje në BE dhe ndaj Greqisë për të mbrojtur sigurinë e fëmijëve...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: