Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

18 items available. Click here to search.
Photo credit EU delegation in Albania
20 Nën 2018
  Këtë vit, më 20 nëntor, Dita Universale e Fëmijëve u festua ndryshe në Shqipëri. Aktiviteti u organizua në një qytet të vogël, Burrel, ku fëmijët nga i gjithë vendi u mblodhen per t'ju degjuar zëri. Dhe në të vërtetë motoja e aktivitetit ishte "...
28 Sht 2018
  Ditën e sotme World Vision në krah të institucioneve qendrore, organizatave ndërkombëtare në mbrojten e të drejtave të fëmijëve, lançoi fushatën kundër dhunës ndaj fëmijëve, “It Takes A World to End the Violence Against Children”. “Zgjidhjet...
17 Jan 2018
  Fondacioni KidsRights po fton aktualisht aplikantët për Çmimin Ndërkombëtar të Paqës për Fëmijë 2018, të dhënë çdo vit për një fëmijë që lufton me guxim për të drejtat e fëmijëve. Qellimi i çmimit është të ofrojë një platformë për fëmijët që të...
29 Nën 2017
Zëri i Amerikës ka transmetuar një lajm me fokus në Studimin "Zërat e të rinjve shqiptarë, 2017" të Save the Children, i cili u prezantua më 22 nëntor në Tiranë. Artikulli përmendi të gjitha gjetjet e studimit ku është e lehtë të vërehet se një...
21 Qer 2017
Kjo deklaratë mbështetet nga KOMF dhe rrjetet e tjera të Eurochild në Europë. Procesi Brexit, deri më sot, injoroi zërat e fëmijëve dhe të rinjve. Fëmijët dhe të rinjtë në të gjithë BE-në do të jenë më të ndikuarit në afat gjatë nga votimi i Brexit...
01 Qer 2017
Përfaqësuesit e OSHC-ve u bënë sëbashku më 1 qershor dhe vendosën të shtonin një dimension tjetër të të festuarit ditën e fëmijëve, duke avokuar për sigurimin e mbrojtjes dhe mirëqenies së tyre. Manifestimi filloi në Sheshin Nënë Tereza ku...
10 Mar 2017
Zyra për Demokraci, të Drejta të Njeriut dhe Punë e Shteteve të Bashkuara të Amerikës ka publikuar raportin e saj të përvitshëm për të drejtat e njeriut në vendet e botës. Në raportin për Kosovën, shtjellohet edhe situata e të drejtave të fëmijëve...
20 Shk 2017
Save the Children prezantoi projektin e saj më të ri; "Fëmijët Mbajnë fëmijët të sigurtë", të financuar nga Agjencia Ndërkombëtare Suedeze për Zhvillim dhe Bashkëpunim. Nisma do të zbatohet në bashkëpunim me Avokatin e Popullit dhe Agjencinë...
01 Dhj 2016
Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF që përfaqëson 22 organizata joqeveritare në fushën e mbrojtjes së drejtave të fëmijëve dhe Koalicioni i OJQ-ve Demokracia në Veprim DnV, që përfaqëson 38 organizata joqeveritare të fushës...
23 Nën 2016
Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami ka marrë pjesë në promovimin e udhëzuesit për mbrojtjen e fëmijëve në internet “Udhëtimi nëpër internet”, në kuadër të shënimit të 27 vjetorit të Konventës Ndërkombëtare për të Drejtat...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: