Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

18 items available. Click here to search.
14 Tet 2019
  Një Garanci e Fëmijëve mund të jetë një platformë e dytë për të investuar në fëmijë. "Ekonomia e mirëqenies" është një tregim i ri i ndritshëm të cilin presidenca finlandeze e BE-së është kampione, për të kornizuar bashkëveprimin midis politikave...
13 Kor 2019
The National Network for Children njoftoi se Ministria e Punës dhe Politikës Sociale (MPPS) e Bullgarisë ka njoftuar kalimin e ndryshimeve të rëndësishme në legjislacionin për mbrojtjen e fëmijëve. Ministria thekson se këto ndryshime nuk paraqesin...
20 Maj 2019
Procesi i përzgjedhjes dhe vlerësimit të propozimeve të paraqitura në kuadrin e raundit të dytë të Thirrjes së SGS, publikuar në 2019-ën, Europe Aid / 155863 / DH / ACT / AL "Forcimi i shoqërisë civile për parandalimin dhe mbrojtjen e fëmijëve nga...
10 Maj 2019
Një studim i kohëve të fundit i publikuar nga Universiteti finlandez i Turku tregon se fëmijët e lindur nga prindërit emigrantë janë më të prirur të vuajnë nga çrregullimi i stresit post traumatik (PTSD) sesa ata prindërit e të cilëve janë lindur....
03 Sht 2018
  Fondacioni Terre des hommes, Misioni në Shqipëri dhe Qendra Kombëtare Burimore e Trajnimit dhe Asistencës Teknike (ANTTARC) po zbatojnë projektin “Fuqizimi i Shoqërisë Civile për Parandalimin dhe Mbrojtjen e Fëmijëve nga Abuzimi dhe Dhuna në...
26 Kor 2018
Gjatë korrikut 2019, dy raunde trajnimesh dy ditore u organizuan nga Childhub me pjesëmarrjen e përfaqësuesve të organizatave të shoqërisë civile të fokusuar në mbrojtjen dhe të drejtat e fëmijëve në Shqipëri dhe që veprojnë në katër komuna të...
02 Gsh 2017
Rreth dy milionë fëmijë në Britani të Madhe kanë një prind me një sëmundje mendore. 70% e këtyre fëmijëve zhvillojne edhe vete një crregullim te nje niveli te caktuar të shëndetit mendor.  rrëmujë veten e tyre. E megjithatë, askush nuk flet në...
06 Kor 2017
Më 28 qershor, u zhvillua një takim multi disiplinor me qëllim të shkëmbimit të përvojave ndërmjet Qendrave të ndryshme të Punës Sociale. Takimi filloi me hapjen e takimit nga Naim Bilalli, Zyrtar në Menaxhimin e Rasteve dhe Albulena Shabani,...
21 Pri 2017
Policia e Kosovës e ka realizuar fushatën vetëdijesuese per parandalimin e trafikimit me njerëz si dhe dhunës në familje. Fushata është orientuar në disa pika siç janë: si rekrutohen viktimat nga trafikantët, cilët janë numrat e telefonit që mund të...
30 Sht 2016
Zyra për Qeverisje të Mirë/Zyra e Kryeministrit në bashkëpunim me Shoqatën e Personave të Shurdhër  më 23.09.2016 ka mbajte një konference të përbashkët për shënimin e Ditës dhe Javës Ndërkombëtare të Personave të Shurdhër. Republika e Kosovës këtë...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: