Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

8 items available. Click here to search.
03 Kor 2018
  SOS-LGBT është linja e parë e këshillimit online për personat LGBT në Shqipëri dhe familjarët e tyre. Kjo platform ofron këshillim profesional mjekësor dhe psikologjik si dhe këshillim prindëror për çështjet e coming out (dalja hapur), shëndetit...
25 Gsh 2017
Edhe këtë vit, me mbështetjen e Terre des hommes në Shqipëri, u organizuan kampet verore për rreth 300 fëmijë që vijnë nga familje në situatë të vështira dhe në rrezik migrimi. Qëllimi kryesor i kampeve verore ishte të argëtojë fëmijët për të kaluar...
06 Pri 2017
Fëmijët me autizëm në Kosovë, numri i të cilëve llogaritet të jetë rreth 500, përballen me problemet e natyrave të ndryshme në veçanti me pamundësinë e arsimimit dhe edukimit të tyre. Jeta Deva nga asociacioni nacional i autizmit në Kosovë, ka thënë...
16 Shk 2016
Fondacioni Kosova Health Foundation në bashkëpunim me Shoqatën Izraelite për Psikoterapi Sjellore dhe Konjitive – Israeli Association for Behavior and Cognitive Psychotherapies, kanë përmbyllur me sukses projektin 3 vjeçar për Kursin Pas Universitar...
21 Dhj 2015
Me përkrahjen e UNICEF-it për Komunën e Fushë Kosovës, është realizuar takimi për përpilimin e planit të veprimit për zhvillimin e fëmijërisë së hershme  me të gjithë  akterët lokal që janë të ndërlidhur në punën me fëmijët. Qëllimi kryesor i planit...
09 Tet 2015
Platforma Sociale raporton në Ditën Botërore të Shëndetit Mendor - 2015. "Diskriminimi ndaj çdo personi në bazë të aftësisë së kufizuar është një shkelje e dinjitetit dhe e vlerave të njeriut", thuhet në Preambulën e Konventës së OKB-së mbi të...
Banesat Sociale Shkoze
10 Gsh 2015
Pas katër vitesh, Bashkia e Tiranës do të shpërndajë banesat sociale të ngritura në zonën e Shkozës. Edhe pse ishin ndërtuar prej vitesh, banesat sociale kishin mbetur peng i vullnetit politik të “Parlamentit” të Tiranës, duke bërë që të majtët dhe...
22 Kor 2015
Community Care raporton për një shtëpi të re banimi për fëmijët në rrezik të shfrytëzimit seksual, Allen House ose " Vendi i sigurt për të jetuar ", e cila u hap në Londër këtë javë. Kjo shtëpi ofron pesë dhoma teke për vajzat e moshës 12 deri 16...

Ky projekt është financuar nga: