Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

5 items available. Click here to search.
08 Tet 2019
Pak njerëz e lidhin Bashkimin Evropian me mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve. Shumica e njerëzve e mendojnë këtë në drejtim të një tregu të vetëm dhe lirisë së lëvizjes. Por me një integrim më të madh ekonomik vijnë ndryshime masive sociale. Për...
12 Gsh 2019
Artikulli është historia e një nëne kujdestare që ka marrë një djalë pesë vjeçar, "Peter", i cili duhej të hiqej nga familja e tij për shkak të neglizhencës dhe dhunës në familje. Në moshën 5 vjeç, vlerësimi i tij u kthye me aftësi të kufizuara...
25 Jan 2019
  Projekti FORUM është një iniciativë që synon të kontribuojë në sigurimin e ngritjes së kapaciteteve për profesionistët që merren me migracionin dhe mbrojtjen e fëmijëve, si një parakusht për shërbimin cilësor të kujdestarisë. Qëllimi kryesor...
23 Jan 2018
  'Safeguarding Young People in Care' fton ata që punojnë me të rinjtë nën përkujdesje për të marrë pjesë në një kurs pilot online. Shumë profesionistë që punojnë në kujdesin rezidencial ose me prindërit kujdestarë e kanë të vështirë të flasin dhe...
11 Mar 2016
Komuna e Fushë Kosovës, respektivisht Kryetari i Bashkisë Z. Burim Berisha ka marrë një vendim për ti mbështetur familjet kujdestare me nga 150 euro për fëmijët e strehuar. Drejtori komunal i Shëndetësisë dhe Mirëqenies Sociale në bashkëpunim me...

Ky projekt është financuar nga: