Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

11 items available. Click here to search.
13 Kor 2019
The National Network for Children njoftoi se Ministria e Punës dhe Politikës Sociale (MPPS) e Bullgarisë ka njoftuar kalimin e ndryshimeve të rëndësishme në legjislacionin për mbrojtjen e fëmijëve. Ministria thekson se këto ndryshime nuk paraqesin...
22 Shk 2019
UNICEF, si pjesë e një programi të përbashkët të OKB-së për të avancuar kujdesin social dhe përfshirjen sociale në vend, po ndërton kapacitetet lokale për popullimin dhe përdorimin e Sistemit te Menaxhimit të Informacionit (MIS) për shërbimet e...
24 Sht 2018
  Terre des hommes Misioni në Shqipëri po përpiqet të krijojë një regjistër/listë të ekspertëve dhe profesionistëve në fushën e Mbrojtjes se Femijeve që shfaqin kapacitete njerëzore, etike dhe teknike për të punuar me Terre des hommes përmes...
20 Nën 2017
20 Nëntori shënoi finalizimin e Planit Kombëtar të Avokatisë për Fëmijë në Shqipëri, plan i cili u ideua dhe zbatua nga tre persona burimorë të projektit; Nadire Kreka, Klodiana Thartori dhe Edlira Bashmili, në bashkëpunim me Bashkinë Elbasan....
21 Mar 2017
Më 21 mars, 2017, u organizuar një ceremoni për vlerësimin e profesionistëve që kanë dhënë kontributin e tyre në childhub.org nga Qendra Burimore Rajonale, projekt i Terre des hommes Shqipëri. Pjesë e këtij aktiviteti ishin personat burimorë të...
28 Jan 2017
  Tre muaj më parë u themelua këshilli i përkohshëm i Urdhrit Shqiptar të Psikologëve, me misionin për të rritur ndërgjegjësimin në lidhje me urdhërin në gjithë vëndin. Më shumë se 800 anëtarë janë regjistruar deri më tani në këtë urdhër, ndërsa...
14 Nën 2016
Në shator 3,558 persona vizituan faqen e internetit (krahasuar me 1,915 në gusht) me rreth 20,000 faqe të klikuara.  Në tetor faqen e internetit e vizituan 11,857 dhe rreth 45,000 faqe u panë. Shumë prej jush erdhën në faqe për të luajtur lojën (...
18 Maj 2016
Në datat 10-11 Maj 2016, Platforma për Mbrojtjen e Fëmijëve në Europës Juglindore  (Childhub) organizoi në Vjenë të Austrisë “Forumin e Politik-bërjes për Ndikimin e Decentralizimit te Shërbimeve Sociale”. Aktiviteti mblodhi së bashku rreth 60...

Agdal Nuhanovic / Save the Children

28 Pri 2016
Më 10-11 maj 2016 në Vjenë, Austri, Platforma e Mbrojtjes së Fëmijëve për Evropën Juglindore Childhub organizon një forum rajonal të Politikave për Decentralizimin e Shërbimeve Sociale. Ky Forum rajonal do të sjellë politibërës ekspertë, ombudsmenë...
22 Kor 2015
Community Care raporton për një shtëpi të re banimi për fëmijët në rrezik të shfrytëzimit seksual, Allen House ose " Vendi i sigurt për të jetuar ", e cila u hap në Londër këtë javë. Kjo shtëpi ofron pesë dhoma teke për vajzat e moshës 12 deri 16...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: