Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

11 items available. Click here to search.
21 Tet 2019
  Grupi i Ekspertëve i Këshillit të Evropës për Trafikimin e Qenieve Njerëzore (GRETA) ka pranuar përparimin e Zvicrës në identifikimin dhe mbrojtjen e viktimave të trafikimit njerëzor, por në të njëjtën kohë bëri thirrje për masa të mëtejshme për...
14 Maj 2019
KOMF në kuadër të ChildPact fillon projektin e ri rajonal “Ndërtimi i kapaciteteve për ndarjen dhe promovimin e zbatimit të pakos INSPIRE”, financuar nga OAK Foundation dhe INSPIRE Fund. Duke u bazuar në nevojat për intervenim në fushën e të...
11 Dhj 2017
Qasjet inovative dhe angazhimi politik janë të nevojshme për të përmirësuar mekanizmat e cilësisë në mbrojtjen e fëmijëve, dolen ne perfundim pjesëmarrësit e konferencës së tretë vjetore rajonale të ChildHub. Më 5 dhe 6 dhjetor, më shumë se 50...
23 Nën 2017
Konferenca do të zhvillohet në Tiranë më 5-6 dhjetor 2017. Mbi 50 ekspertë të mbrojtjes së fëmijëve, përfaqësues të autoriteteve dhe akademikë nga 9 vende do të marrin pjesë. Budapest, 23 nëntor 2017 - Konferenca e tretë vjetore rajonale e "...
21 Dhj 2016
Prishtinë, 20 dhjetor 2016 Koalicioni i OJQ–ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë, i cili përfaqëson 22 organizata jo qeveritare në fushën e mbrojtjes së fëmijëve,  në bashkëpunim dhe financiarisht të mbështetur nga UNICEF, ndau çmimet vjetore për...
19 Kor 2016
Pokemon Go është duke u përhapur me shpejtësi në të gjithë botën. Si një nga lojërat e para ku realiteti ndërthuret me botën virtuale, është e lehtë për të kuptuar pse ajo tërheq shumë njerëz, duke përfshirë të rinjtë dhe fëmijët. Megjithatë, kjo...
08 Qer 2016
Organizatat anëtare të KOMF morën pjesë në trajnimin një ditor mbi Indeksin e Mbrojtjes së Fëmijëve. Gjatë trajnimit, u prezantua procesi i matjes së indikatorëve të mbrojtjes së fëmijëve, rezultatet preliminare të indeksimit icili është realizuar...
17 Maj 2016
Një takim rajonal i Koordinatorëve Kombëtarë për Luftën Kundër Trafikimit të Qenieve Njerëzore të vendeve të Evropës Juglindore u zhvillua në Tiranë më 12 maj 2016. Takimi u organizua nga Prezenca e OSBE-së në Shqipëri dhe Koordinatori Kombëtar...
15 Pri 2016
Një artikull i botuar nga BBC hedh dritë mbi shqetësimin e profesionistëve dhe aktivistëve për të drejtat e fëmijëve lidhur me shërbimin e mbrojtjes së fëmijëve në Norvegji. Ky shërbim shpesh tregohet shumë i shpejtë për të ndarë fëmijët nga...
28 Nën 2015
  Revista javore ekonomike "HGV" botoi një intervistë me këshilltarin rajonal të drejtësisë për të miturit nga Terre des Hommes, Dr. Szilvia Gyurko në lidhje me reagimin e fëmijëve ndaj sulmeve terroriste të kohëve të fundit. Ajo shpjegon se...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: