You need to login in to ChildHub before you can join this webinar. If you don't yet have an account, please register.

Register and join Login and join

Start and finish time of webinar
2pm CET

 

Cfarë është dhuna dhe abuzimi i fëmijëve ndaj prindërve (CPVA) dhe si mund t'i mbështesim familjet në këtë situatë?

Bashkohuni me ne në një webinar interaktiv për të eksploruar temën në detaje dhe mësoni metodat për t'u marrë me të si një profesionist.
Ju lutemi shkruani pyetjet tuaja paraprakisht: http://www.tricider.com/brainstorming/39kJniLLvut

Familjet që kërkojnë ndihmë mund të flasin për mungesën e aftësisë për të sjellë një fëmijë në shkollë, për ndjenjën e depresionit ose të rraskapitjes nga situata e shtëpisë së tyre, për fëmijën e tyre jashtë kontrollit. Mund të kenë hematoma ose dëmtime të tjera. Shkollat mund të identifikojnë fëmijët me problemet e sjelljes. Policia mund të shqetësohet për të rinjtë që janë të prekshëm nga shfrytëzimi ose të përfshirë në sjellje antisociale. Në të gjitha këto situata, mund të ketë edhe dhunë dhe abuzim nga një fëmijë te prindi i tyre, por mund të mos e dimë për këtë.

Prindërit kanë thënë se gjëja më e rëndësishme për ta është që kur të kërkojnë ndihmë dikush i dëgjon dhe i merr seriozisht. Nga kudo që vjen ndihma, ka disa tipare të zakonshme:

  • Cilësimi i abuzuesit 
  • Puna ndaj fëmijës që ai/ajo te merr përgjegjësi për veprimet e tij/saj
  • Ndërtimi i një rrjeti mbështetës për prindërit
  • Prioritizimi i gjërave që duhen ndryshuar
  • Mësimi i mënyrave për të dekurajuar konfrontimet në shtëpi
  • Kuptimi i çështjeve të tjera të përfshira dhe ofrimi i mbështetjes për këto gjithashtu.

Qëllimi i mbështetjes është të rivendosë marrëdhënie pozitive dhe të shëndetshme familjare dhe t'i mbajë të gjithë të sigurt. Në përgjithësi, familjet duan të qëndrojnë së bashku. Ndihma e herëshme mund të ndalojë që gjërat të përkeqësohen, por mund të ketë disa situata kur nevojat e fëmijëve janë shumë komplekse, ose marrëdhënia është prishur aq keq sa që ndarja është e nevojshme për shëndetin dhe sigurinë e të gjithëve. Shumë programe të ndihmës tani kanë prova që tregojnë se ato janë efektive. Ato përdoren brenda drejtësisë rinore, brenda shërbimeve të kujdesit shoqëror të fëmijëve, shërbimeve të shëndetit mendor, agjencive të abuzimit në familje, arsimit, dhe nganjëherë agjencive që punojnë vetëm me CPVA; por e rëndësishme është që agjensitë gjithashtu te punojnë së bashku për të kuptuar të gjithë situatën dhe për të adresuar të gjitha nevojat që ka familja.

Si të bashkohesh me webinarin:

Përdorni butonin më poshtë për t'u regjistruar në webinar. Disa orë para webinarit do të merrni një email me lidhjen për në dhomën e webinarit, dhe udhëzime se si të hyni. Hyrja është shumë e thjeshtë, nuk kërkon aftësi speciale nga ju, dhe zgjat vetëm një minutë ose dy. Ju mund të hyni në webinar nga kompjuteri, tableti ose telefoni celular.

 

Up
10

Childhub

You might like..

yes
0
  Lidhur me webinarin Një tërmet shumë i fortë goditi Shqipërinë më 26 Nëntor 2019 qe rezultoi në një numër të vdekurish prej 51 personash, 45 të shpëtuar nga rrënojat dhe 950 të plagosur. Mijëra shtëpi të shkatërruara ose të shpallura të…
yes
0
  Përdorimi i përditshëm i teknologjive moderne sjell rreziqe të ndryshme, por në të njëjtën kohë mjedisi virtual u sjell praktikantëve mundësinë të përdorin mjedisin virtual për të ndihmuar ndërhyrjet. Përdorimi i teknologjisë moderne në praktikën…
0
Në datën 7 prill 2020, Eurochild zhvilloi një takim nga distanca me një ekip që punon në çështjen e Fëmijëve në Kujdesin Alternativ. Një përfaqësues i Qendrës Know-How për Kujdesin Alternativ për Fëmijët mori pjesë në takim së bashku me 38…
yes
0
2
  Webinari i parë i kësaj serie u organizua datë 13 Dhjetor 2019. Atë mund ta ndiqni të rregjistruar ketu Lidhur me webinarin: Webinari i dytë do të mbulojë cështje që kanë të bëjnë me "Parimet e punës me njerëzit e afektuar nga trauma: ato që duhen…
yes
0
  Webinarët e parë të kësaj serie u organizuan në 13 dhe 19 Dhjetor, 2019. Të dy webinarët mund t'i ndiqni të rregjistruar në childhub.org ketu dhe ketu  Lidhur me këtë webinar  Webinar i tretë i serisë "Ndihma pas traume" do të mbulojë çështje që…
0
2
ChildHub - si një platformë ndërvepruese dhe komunitet profesionistësh që nxisin mësimin dhe shkëmbimin e përvojave në fushën e mbrojtjes së fëmijëve - është i gatshëm të mbështesë organizatat lokale në Evropën Juglindore në projektet e tyre…
yes
0
3
Lidhur me webinarin: Konteksti urban ofron mundësi unike por dhe mjerim për fëmijët refugjatë. Mbi 60% e të zhvendosurve tani jetojnë në kontekste urbane. Punonjësit humanitarë janë fokusuar në percaktimin e duhur të hartimit dhe zbatimit të…
yes
0
4
Lidhur me webinarin: Child Protection Hub në bashkëpunim me Asociacionin e Psikologëve të Kosovës do të realizojnë një seri të webinareve të cilat do të trajtojnë çështje të ndryshme të lidhura me mbrojtjen e fëmijëve dhe shëndetin mendor. Kjo seri…
yes
0
1
  Lidhur me webinarin: A mund të thoni se një qasje e cila i mundëson qytetarët, si bartës të drejtave, të kërkojnë të drejtat e tyre dhe i fuqizon të kenë ndikim në kualitet, efikasitet dhe llogaridhënie të shërbimeve publike, të jetë efektive për…
0
Politikat e azilit dhe politikat e emigracionit të BE dhe SHBA nuk funksionojnë. Sipas autorit të artikullit të Uashingtonit, arsyeja pse, është pjesërisht për shkak të faktit që një nga grupet më të rëndësishme të prekura nga ato politika -…
yes
0
10
Lidhur me webinarin: COVID-19 mund të ndryshojë mënyrën se si ne edukojmë brezat e ardhshëm, por adaptimi në kushtet e reja mund të jetë i vështirë. Përmes këtij webinari, pjesëmarrësve do t’ju ofrohet mundësia që të marrin informacione rreth…
yes
0
23
Rreth webinarit: Child Protection Hub në bashkëpunim me Asociacionin e Psikologëve të Kosovës do të realizojnë një seri të webinareve të cilat do të trajtojnë çështje të ndryshme të lidhura me mbrojtjen e fëmijëve dhe shëndetin mendor. Kjo seri do…
0
5
Ky webinar organizohet në kuadër të projektit 'Mbrojtja e Fëmijëve në Sport', i cili financohet nga programi 'Të Drejtat, Barazia dhe Qytetaria' të Komisionit Evropian. Projekti koordinohet nga Terre des hommes Rumania dhe implementohet në…
yes
0
  Një kriter i Barnas është që të bëhet një vlerësim mjekësor për të siguruar të drejtën e viktimës për shëndetin dhe për të siguruar dëshmi ligjore për qëllime hetimore. Si pjesë e shërbimeve mjekësore, një barnahus ose një organizim i ngjashëm…
0
18
Puna me familjet ku ka shqetësime për mbrojtjen e fëmijëve është shpesh e vështirë - por është bërë veçanërisht sfiduese kur prindërit nuk e pranojnë se ka ndonjë problem, ose mohojnë se ekziston ndonjë shkak shqetësimi. Ky webinar konsideroi disa…