This webinar has already taken place. You will not be able to join it.

Start and finish time of webinar
4-5pm CET

Lidhur me webinarin:

Jemi të lumtur t'ju ftojmë në një webinar të përbashkët të Childhub dhe ISPCAN mbi burnoutin në profesionin e mirëqenies së fëmijëve! Në punën e tyre të përditshme, profesionistët e mirëqenies së fëmijëve janë të ekspozuar ndaj një sërë ngjarjesh traumatike, duke përfshirë dhunën në familje dhe abuzimin dhe neglizhimin e fëmijëve. Nuk është befasi që aq shumë ekspertë të ndihen të shqetësuar dhe të zhytur plotësisht në punën e tyre të përditshme. Hulumtime të ndryshme tregojnë se punonjësit e mirëqenies së fëmijës përjetojnë një nivel të lartë ngarkese emocionale, duke kontribuar në performancën e dobët të punës dhe largimin nga puna. Si rezultat, është thelbësore që çdo profesionist të marrë mbështetjen e nevojshme dhe të gjejë një mënyrë për të ofruar një shërbim për fëmijët dhe familjet duke ruajtur mirëqenien e tyre.

Në këtë webinar ne do:

  • Diskutojme se çfarë është burnout dhe si ndryshon nga nderhyrje ne trauma e ndërhyrjes dhe lodhja e dhembshurisë
  • Identifikojme faktorët e rrezikut personal dhe organizativ, dhe
  • Analizojme se si te mbrojmë veten nga burnout

Qëllimi kryesor i këtij webinari është që të transmetojë njohuritë themelore të burnout tek menaxherët, profesionistët e linjës së parë dhe supervizorët. Këta janë një grup shumë i rëndësishëm i aktorëve në këtë drejtim, pasi ata duhet të kenë njohuri të larta të burnout për ta njohur atë midis stafit të tyre dhe të jenë në gjendje të reagojnë në mënyrë adekuate, si dhe të marrin masa efektive parandaluese në vend.

Lidhur me prezantuesen:

Emina Borjanić Bolić, PhD është punonjese sociale dhe asistent profesore në Kolegjin e Punës Sociale Beograd. Ajo ka botuar dokumente të shumta shkencore në fushën e stresit sekondar traumatik dhe traumatizimit të ndërmjetëm ndërmjet profesionistëve të mirëqenies së fëmijëve dhe traumave në përgjithësi. Ajo gjithashtu ka një eksperiencë disa vjeçare në punën e drejtpërdrejtë me fëmijët si Kryetare e Strehëzes se Emergjences per Traumat për fëmijët e abuzuar në Beograd.

Lidhur me organizatoret:

Child Protection Hub një rrjet rajonal i pranishëm në më shumë se tetë vende të SEE, me qëllim që të kontribuojë në prodhimin dhe shpërndarjen e njohurive mbi mbrojtjen e fëmijëve dhe tema të lidhura me të drejtat e fëmijëve. Childhub ofron burime të shumta pa pagesë për profesionistët e mbrojtjes së fëmijëve në gjuhët lokale, mundësitë për ndërtimin e kapaciteteve online dhe offline dhe mundësitë e shkëmbimit të njohurive. Të punojmë së bashku me organizata të tjera të shquar në këtë fushë është një çelës për të qenë efektiv, prandaj jemi veçanërisht të kënaqur që kemi këtë webinar të përbashkët me ISPCAN!

The International Society for the Prevention of Child Abuse and Neglect (ISPCAN) është një organizatë multidisiplinare jofitimprurëse e fokusuar në ndihmën ndaj profesionistëve që punojnë me fëmijët për të parandaluar dhe trajtuar abuzimin dhe neglizhimin e fëmijëve në të gjitha format e tij. Që nga themelimi ynë më shumë se 40 vjet më parë, ISPCAN ka lidhur mijëra profesionistë nga fushat e psikiatrisë, psikologjisë, mjekësisë, infermierisë, punës sociale, arsimit, ligjit, shëndetit publik dhe qeverisë përmes konferencave dhe kongreseve tona, trajnimeve, forumeve dhe punës ne Grupe, një revistë mujore, dhe botime dhe burime të tjera kryesore. Ne besojmë se nëpërmjet edukimit, bashkëpunimit dhe një qasje shumëdisiplinare mund t'i japim fund tragjedisë së parandalueshme të abuzimit dhe neglizhimit për fëmijët kudo.

Si mund te rregjistroheni ne webinar:

Përdorni butonin më poshtë për t'u rregjistruar në webinar. Disa orë para webinarit ju do të merrni një email me link-un në dhomën e webinareve dhe udhëzimet se si të bashkoheni. Bashkimi me webinarët tanë është shumë i lehtë, nuk kërkon ndonjë aftësi të veçantë prej jush dhe merr vetëm një minutë ose dy. Ju mund të bashkoheni nga kompjuteri, tableti ose telefoni juaj celular.

Klik ketu per te pare se kur fillon webinari nga zona juaj kohore.

 

https://childhub.org/sites/default/files/webinars/burnout_webinar_20_03_2.pdf
Up
21

Childhub

You might like..

yes
0
Rreth webinar-it: Ky webinar është i pari nga seria INSPIRE e cila do të prezentojë shtatë strategjitë për të ndalur dhunën kundër fëmijëve. Webinari i parë do të prezendojë strategjinë Nr. 7 “Edukim dhe Aftësi Jetësore” përmes projektit hungarez…
yes
0
2
Ky është webinari I dytë nga seria INSPIRE i cili do të prezantojë shtatë strategjitë për ndaljen e dhunës kundër fëmijëve. Ky webinar do të prezantojë strategjinë Nr. 3, “Ambiente të sigurta”. Rreth webinar-it Bazuar në gjetjet që tregojnë se dhuna…
yes
0
  Terre des hommes në Shqipëri, po kërkon të kontraktojë një ekspert për mbikëqyrjen e monitorimit dhe avokimit për mbrojtjen e fëmijëve, për të monitoruar elemente specifike që lidhen me mbrojtjen e fëmijëve dhe forcimin e familjes; prezantimin e…
yes
0
  Dëshirojmë t’ju rikujtojmë se kanë mbetur edhe 2 ditë nga aplikimi për t’u bërë pjesë e grupit të trajnimit përmes mentorimit dhe coaching. Mëposhtë është lista e aplikuesve sipas kategorive: Profesionistë të rinj që do të mentorohen: Esmeralda…
0
1
Rreth webinarit: Kemi kënaqësinë të ju ftojmë në sesionin e ardhshëm të serisë së webinareve të Childhub mbi strategjitë e INSPIRE! Kësaj rradhe do të diskutojmë dy strategji: Strategjia Nr.6 “Reagimi dhe mbështetja”, përmes një prej praktikave me…
0
1
Misioni i Fondacionit Terre des hommes në Shqipëri dhe Kosovë në partneritet me gjashtë partnerë lokalë (ARSIS dhe Të Ndryshëm & të Barabartë në Shqipëri, Open Gate / La Strada në Maqedoni, SOS Hotline për Gratë dhe Fëmijët Viktimat e Dhunës…
0
  Intervistimi i fëmijëve është një çështje shumë e ndjeshme, madje edhe intervistuesit më me përvojë përpiqen të marrin informacionin e nevojshëm nga ta pa ri-traumatizimin e fëmijëve. A keni menduar ndonjëherë se si do të ishte e dobishme të…
yes
0
1
  Fondacioni Terre des hommes, Misioni në Shqipëri dhe Qendra Kombëtare Burimore e Trajnimit dhe Asistencës Teknike (ANTTARC) po zbatojnë projektin “Fuqizimi i Shoqërisë Civile për Parandalimin dhe Mbrojtjen e Fëmijëve nga Abuzimi dhe Dhuna në…
0
Procesi i përzgjedhjes dhe vlerësimit të propozimeve të paraqitura në kuadrin e raundit të dytë të Thirrjes së SGS, publikuar në 2019-ën, Europe Aid / 155863 / DH / ACT / AL "Forcimi i shoqërisë civile për parandalimin dhe mbrojtjen e fëmijëve nga…
0
HISTORIKU:   Terre des hommes (Tdh) në Kosovë, ka funksionuar për më shumë se 15 vite në fushën e të drejtave të fëmijëve dhe mbrojtjes së fëmijëve, duke udhëhequr krijimin dhe forcimin e një sistemi kombëtar për mbrojtjen e fëmijëve vë vend. Duke…
yes
0
Kordinator i projektit ne i-RESTORE Zyra Regjionale e Terre des hommes ne Budapest    Dita e fillimit:            2 Shtator 2019 Kontrata:                Një vit, e rinovueshme. Pozicioni lokal. Paga:                      bruto mujore 460.000 - 520.…
yes
0
Koordinator për Webinaret Online Data e fillimit                     Sa me parë. Kontrata                          Konsulent i jashtëm me kohë të pjesëshme / 20h në muaj Paga                                300 EUR bruto përfshirë taksat Vendi…
yes
0
1
  Në webinarin tonë të dytë për Barnahus do të krahasojmë se si Barnahus Linköping, Suedia dhe Qendra për Mbrojtjen e Fëmijëve dhe të Rinjve të Zagrebit, Kroaci, punojnë për të arritur Standartet e Cilesise se Barnahus në kontekstet e tyre lokale.…
yes
0
Procesi i përzgjedhjes dhe vlerësimit të propozimeve të paraqitura në kuadrin e raundit të parë të Thirrjes së SGS, publikuar në 2018-ën, Europe Aid / 155863 / DH / ACT / AL "Forcimi i shoqërisë civile për parandalimin dhe mbrojtjen e fëmijëve nga…
0
Në kuadër të kampanjës vetëdijesuese kundër trafikimit të qenieve njerëzore, Policia e Kosovës dhe Terre des hommes në Kosovë, organizuan tryezën që për qëllim kishte fuqizimin e bashkëpunimit ndërinstitucional, duke përfshirë edhe bashkësitë fetare…