Shkollat në Kosovë kanë ndërprerë procesin mësimor për shkak të situatës së krijuar si rezultat i pandemisë COVID – 19.

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MAShTI) tash një javë rresht ka qenë duke bërë video-xhirime të materialeve mësimore të cilat do të fillojnë të transmetohen që nga sot në kanalet e televizionit publik.

Ministrja Hykmete Bajrami në një konferencë për media dha detajet e funksionimit të mësimit nga distanca.

“Mësimi online do të fillojë të transmetohet me date 23.03.2020, ditë e hënë, nga ora 11:15, fillimisht me klasën e I-rë, dy njësi mësimore (gjuhë amtare dhe matematikë), pastaj vazhdon me klasën e II-të, dy njësi mësimore, pastaj me klasën e III -të, e kështu me radhë edhe për klasët tjera ” – tha ajo.

Sipas ministres, procesi nuk është perfekt por është një hap i mirë drejt digjitalizimit të procesit mësimor edhe pasi që gjendja të normalizohet.

Njoftimin për nisjen e mësimit nga distanca, qytetarët e kanë marrë edhe përmes mesazheve telefonike.

Vende(t) pёr tё cilat ёshtё relevant kjo pёrmbajtje
Argumentë

Childhub

You might like..

yes
0
1
  [Kjo histori është shkruar nga Malavika Sattlern, një praktikante e përkohëshme me Terre des hommes në Shqipëri, motivimi i të cilës për t'u bashkuar me organizatën ishte interesi i saj në punën sociale dhe bashkëpunimin për zhvillim. Ajo është…
0
Procesi mësimor për të miturit në Qendrën Korrektuese në Lipjan po zhvillohet me shumë vështirësi. Ndër problemet kryesore janë mungesa e teksteve mësimore, mosmbajtja e të gjitha lëndëve, numri i vogël i mësimdhënësve dhe mësimi në klasa të…
0
Një artikull i kohëve të fundit nga Vera Messing dhe Bence Ságvári shpjegon motivet që qëndrojnë pas qëndrimeve dhe qëndrimeve kundër migrantëve. Artikulli, i botuar në faqen e internetit të Evropës Sociale, thotë se në kundërshtim me pritjet e…
0
Një studim i kohëve të fundit i publikuar nga Universiteti finlandez i Turku tregon se fëmijët e lindur nga prindërit emigrantë janë më të prirur të vuajnë nga çrregullimi i stresit post traumatik (PTSD) sesa ata prindërit e të cilëve janë lindur.…
0
2
Ndërsa koronavirusi po përhapet gjithnjë e më shumë në botë, qeveritë kanë vendosur të mbyllin shkollat ​​dhe të fillojnë praktikimin e të mësuarit nga distanca. Një situatë shumë sfiduese edhe për mësuesit, prindërit, kujdestarët dhe nxënësit.…
yes
0
Kordinator i projektit ne i-RESTORE Zyra Regjionale e Terre des hommes ne Budapest    Dita e fillimit:            2 Shtator 2019 Kontrata:                Një vit, e rinovueshme. Pozicioni lokal. Paga:                      bruto mujore 460.000 - 520.…
yes
0
  Udhëzuesi i publikuar në gusht 2020 nga Ministria e Arsimit dhe ASCAP, i cili syon të pajisë shkollat e nivelit para universitar me masa sigurie ndaj COVID 19, parashikon tre skenarë kryesorë të zhvillimit të procesit mësimor. Skenarët do të…
0
  Reforma e Vlerësimit të Aftësisë së Kufizuar në Sistemin e Mbrojtjes Sociale u ndërmor nga MSHMS mbështetur nga Banka Botërore, duke synuar të sigurojë një zhvendosje në paradigmën e vlerësimit nga mjekësia në qasjen bio-psiko-sociale. Procesi…
0
Një studim i fundit i kryer nga Universiteti i Birmingham tregon se fëmijët që janë viktima të formave të ndryshme të abuzimit të fëmijëve ose neglizhencës, janë katër herë më të prirur ndaj sëmundjeve mendore siç janë psikozat, skizofrenia dhe…
yes
0
1
  Terre des hommes Misioni në Shqipëri po përpiqet të krijojë një regjistër/listë të ekspertëve dhe profesionistëve në fushën e Përfshirjes Sociale dhe Migracionit që shfaqin kapacitete njerëzore, etike dhe teknike për të punuar me Terre des hommes…
0
1
  Disa fjalë dhe fraza tërheqin grabitqarët e fëmijëve. Prindërit mund të vendosin settings të privatesise në Facebook në "ekstreme", duke siguruar që postimet shihen vetëm nga familja dhe miqtë, dhe duke mos harruar hashtags. Nëse, megjithatë, ata…
0
Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami ka marrë pjesë në promovimin e udhëzuesit për mbrojtjen e fëmijëve në internet “Udhëtimi nëpër internet”, në kuadër të shënimit të 27 vjetorit të Konventës Ndërkombëtare për të Drejtat…
0
Insitituti EdGuard ka prezantuar sot gjetjet e hulumtimit “Ndikimi i peshës së çantave tek fëmijët e shkollave fillore dhe të mesme të ulëta”. Pesha e çantave tek fëmijët të ciklit të ulët e tejkalon kufizimin e këshillueshëm prej 10 përqind të…
yes
0
26
Rreth webinarit: Child Protection Hub në bashkëpunim me Asociacionin e Psikologëve të Kosovës do të realizojnë një seri të webinareve të cilat do të trajtojnë çështje të ndryshme të lidhura me mbrojtjen e fëmijëve dhe shëndetin mendor. Kjo seri do…
0
  Përfaqësuesit e Këshillit të Evropës, Agjencia për Refugjatë e Kombeve të Bashkuara (UNHCR) dhe aktorët kombëtarë nga Portugalia organizuan një seminar "Mbrojtja efektive e fëmijëve refugjatë dhe migrues në Portugali", në Lisbonë më 27-28 maj 2019…