Seksion i veçantë: Burnout

This section brings together materials relating to the burnout of professionals

News

31 Kor 2019
Një postim i Blog Social Life në The Guardian diskuton për hulumtimet e kryera në MB në mesin e 506 profesionistëve të regjistruar në Këshillin e Profesioneve të Shëndetit dhe Kujdesit, shumica e të cilëve aktualisht ushtrojnë praktikë.... Read more
23 Jan 2017
Në këtë artikull, Forbes liston dhjetë shenja që dikush mund të përjetojë nga demoralizimi në lidhje me punën. Shoqata Psikologjike Amerikane e përshkruan demoralizimin e punës si “një periudhë të zgjatur kohe ku dikush përjeton lodhje dhe... Read more
22 Qer 2016
Ndërkohë që përdorni Childhub, keni mundësi edhe të argëtoheni. Childhub prezanton disa programe të reja dhe lojra qe ju ndihmojnë në punën tuaj. Si funksionon? Ndërveprimi juaj me plaformën që këtej e tutje do të shpërblehet. Sa herë që lexoni... Read more

Learning

20 Mar 2019
Lidhur me webinarin: Jemi të lumtur t'ju ftojmë në një webinar të përbashkët të Childhub dhe ISPCAN mbi burnoutin në profesionin e mirëqenies së fëmijëve! Në punën e tyre të përditshme, profesionistët e mirëqenies së fëmijëve janë të... Read more
22 Shk 2018
Lidhur me webinarin: Për shkak të shoqërisë sonë që ecën me hapa të shpejtë dhe shumë përgjegjësive që kemi, nuk është çudi që shumë prej nesh ndihen të shqetësuar dhe në "mbingarkesë" intensive. Ky webinar do të fokusohet në shkaqet... Read more
03 Gsh 2017
About the Presenters: Lynne Cripe is Director of Resilience Services at The KonTerra Group, a leading provider of staff care and resilience services to the international humanitarian and development community. At KonTerra, she provides... Read more

Library

05 Gsh 2016
Krahas faktit që 28 Shtetet Anëtare të Bashkimit Evropian e kanë ratifikuar UNCRC-në (Konventa mbi të Drejtat e Fëmijëve me Aftësi të Kufizuara), dhuna që dëmton jetët e miliona fëmijëve në Evropë ende vazhdon. Tek ky raport FRA (Agjencia Evropiane... Read more
15 Dhj 2015
Për të ilustruar në praktikë konsumimin, kemi përzgjedhur një kompani të mirënjohur mbarë-botërore, Korporatën Mikrosoft, pasi duam të tregojmë disa nga risitë inovative që mund të përdoren për të parandaluar konsumimin, nga agjencitë që kanë burime... Read more
15 Dhj 2015
Strategjia shumë-dimensionale e IFRC-së për të parandaluar konsumimin (burnout) e stafit Federata Ndërkombëtare e Kryqit të Kuq dhe Red Crescent Societies (IFRC) është një organizatë ndërkombëtare humanitare që ka krijuar një sistem për të... Read more

Multimedia

07 Dhj 2016
Konsumimi profesional në lidhje me punën është në rritje në shoqërinë moderne si pasojë e rritjes së ngarkesës në punë, orëve të gjata në punë, mungesës së gjumit, dhe presionit për të balancuar punën, familjen dhe një jetë sociale. Zbuloni nësë ju... Read more
17 Dhj 2015
Komunikoni me vartësit Për të garantuar se personat po kryejnë detyrat e tyre në mënyrë efektive të cilat i përgjigjen pozicionit të punës ose detyrës së dhënë në projekt, garantohuni që të jeni i qartë për afatet, pritshmëritë dhe qëllimet e... Read more

Burnout

[Mbretëria e Bashkuar] Punëtorët socialë fajësohen për stresin dhe ngarkesen e tyre ne pune
Data e publikimit: 2019
Një postim i Blog Social Life në The Guardian diskuton për hulumtimet e kryera në MB në mesin e 506 profesionistëve të regjistruar në Këshillin e Profesioneve të Shëndetit dhe Kujdesit, shumica e të cilëve aktualisht ushtrojnë praktikë.
10 SHENJA QË JU PO KONSUMOHENI PROFESIONALISHT – DHE CFARË TË BËNI PËR KËTË
Data e publikimit: 2017
Në këtë artikull, Forbes liston dhjetë shenja që dikush mund të përjetojë nga demoralizimi në lidhje me punën.
TESTO VETEN PËR BURN-OUT [TEST] (Website link)
Data e publikimit: 2016
Botuesi: Psychology Today
Konsumimi profesional në lidhje me punën është në rritje në shoqërinë moderne si pasojë e rritjes së ngarkesës në punë, orëve të gjata në punë, mungesës së gjumit, dhe presionit për të balancuar punën, familjen dhe një jetë sociale.
Dhuna kundër fëmijëve me aftësi të kufizuara në BE
Data e publikimit: 2016
Botuesi: Child Protection Hub
Krahas faktit që 28 Shtetet Anëtare të Bashkimit Evropian e kanë ratifikuar UNCRC-në (Konventa mbi të Drejtat e Fëmijëve me Aftësi të Kufizuara), dhuna që dëmton jetët e miliona fëmijëve në Evropë ende vazhdon.
Anëtarësimi në Childhub bëhet më argëtues!
Data e publikimit: 2016
Ndërkohë që përdorni Childhub, keni mundësi edhe të argëtoheni. Childhub prezanton disa programe të reja dhe lojra qe ju ndihmojnë në punën tuaj.
Strategjia shumë-dimensionale e IFRC-së për të parandaluar konsumimin (burnout) e stafit
Data e publikimit: 2015
Strategjia shumë-dimensionale e IFRC-së për të parandaluar konsumimin (burnout) e stafit

Faqet

Ky projekt është financuar nga: