Seksion i veçantë: Gender based violence

You can access all the resources on the issue of gender-based violence on this single page - news, documents, learning resources, discussions and experts.

News

21 Kor 2017
Sipas UPI, gjatë tre viteve të e fundit është shënuar një rritje prej 600% të numrit të rasteve të mundshme të shfrytëzimit seksual tek emigrantët që kërkojnë strehim në Itali, nëpërmjet kalimit të udhëtimit detar. Sipas Kombeve të Bashkuara,... Read more
10 Shk 2016
The Guardian raporton se aktivisti i shëndetit mendor Paul Scates ishte njëri nga një numër i të mbijetuarve i cili flet në kuadër të inaugurimit të javës së dhunës dhe abuzimit seksual dhe në fushatën e re #itsnotokay (shq. nuk është... Read more

Learning

This section will display specific online courses related to this topic.

Please check back later.

Library

29 Gsh 2019
Ky Manual Trajnimi është përgatitur në kuadër të projektit "Ndërtimi i marrëdhënieve përmes zhvillimit inovativ të ndërgjegjësimit të dhunës gjinore në Evropë (BRIDGE). Projekti BRIDGE është një projekt dy-vjeçar i zbatuar nën drejtimin e Terre... Read more
18 Nën 2015
Ky material përmbledh 12 raporte që që dokumentojnë mënyrën e përshtatshme për të punuar me fëmijët që kanë përjetuar abuzim seksual. Raportet e përfshira pasqyrojnë kërkime të kontekstit evropian, por mbështeten edhe tek disa raste studimore të... Read more

Multimedia

26 Tet 2017
Revista online prezanton rezultatet e projektit LEAP të financuara nga BE-ja: Aftësitë e Jetes, Udhëheqja dhe Metodat e Mundshme të Pafundme Për Pjesëmarrjen në Punën me Fëmijët dhe të Rinjtë të prekur nga Dhuna Seksuale. Partnerët në projekt... Read more
18 Nën 2015
18 nëntor shënoi ditën e parë të Këshillit të Evropës për të mbrojtur fëmijët nga Shfrytëzimi Seksual dhe Abuzimi. Në këtë ditë, së bashku me shumë aktivitete të tjera ndërgjegjësim, KE përgatiti dhe lancoi një video të re të animuar të quajtur... Read more
15 Sht 2014
E botuar nga Instituti për Zhvillimin Jashtë Vendit, 2014. Autorë Paola Pereznieto, Andres Montes, Solveig Routier dhe Lara Langston. Krahas kostos njerëzore që ka dhuna seksuale kundër fëmijëve, ajo ka edhe një kosto të lartë ekonomike në formën... Read more

Gender based violence

Manual trajnimi - Dhuna me bazë gjinore që prek fëmijët dhe të rinjtë në lëvizje
Data e publikimit: 2019
Botuesi: BRIDGE project
Ky Manual Trajnimi është përgatitur në kuadër të projektit "Ndërtimi i marrëdhënieve përmes zhvillimit inovativ të ndërgjegjësimit të dhunës gjinore në Evropë (BRIDGE).
LEAP: Publikim mbi ndikimin dhe rezultatet [Document] [Document]
Data e publikimit: 2017
Revista online prezanton rezultatet e projektit LEAP të financuara nga BE-ja: Aftësitë e Jetes, Udhëheqja dhe Metodat e Mundshme të Pafundme Për Pjesëmarrjen në Punën me Fëmijët dhe të Rinjtë të prekur nga Dhuna Seksuale.
[Italia] Agjensioni i Kombeve të Bashkuara: Trafikimi i seksit i emigrantëve në Itali është në kulm
Data e publikimit: 2017
Sipas UPI, gjatë tre viteve të e fundit është shënuar një rritje prej 600% të numrit të rasteve të mundshme të shfrytëzimit seksual tek emigrantët që kërkojnë strehim në Itali, nëpërmjet kalimit të udhëtimit detar.
Paul Scates: "Dhjetëra mijëra vuajnë në heshtje"
Data e publikimit: 2016
The Guardian raporton se aktivisti i shëndetit mendor Paul Scates ishte njëri nga një numër i të mbijetuarve i cili flet në kuadër të inaugurimit të javës së dhunës dhe abuzimit seksual dhe në fushatën e re #itsnotokay (shq.
Tregoi dikujt që i beson! [Video]
Data e publikimit: 2015
Botuesi: Këshilli i Europës
18 nëntor shënoi ditën e parë të Këshillit të Evropës për të mbrojtur fëmijët nga Shfrytëzimi Seksual dhe Abuzimi.
12 mënyrat për t’u angazhuar me fëmijët që kanë përjetuar abuzim seksual [Përmbledhje]
Data e publikimit: 2015
Botuesi: Child Hub
Ky material përmbledh 12 raporte që që dokumentojnë mënyrën e përshtatshme për të punuar me fëmijët që kanë përjetuar abuzim seksual.
Kostot dhe ndikimi ekonomik që ka dhuna tek fëmijët (Përmbledhje) (Document)
Data e publikimit: 2014
Botuesi: Overseas Development Institute
E botuar nga Instituti për Zhvillimin Jashtë Vendit, 2014. Autorë Paola Pereznieto, Andres Montes, Solveig Routier dhe Lara Langston.

Ky projekt është financuar nga: