Support in pandemic times

[Ndërkombëtare] Informacione COVID-19
Data e publikimit: 2020
Pandemia e COVID-19 ka patur një ndikim të madh në praktikën e shumë profesionistëve, përfshirë ata të fushës së mbrojtjes së fëmijëve.
[European Union] Nevoja për veprime urgjente për të zvogëluar efektet e pandemisë tek fëmijët në kujdesin alternativ
Data e publikimit: 2020
Në datën 7 prill 2020, Eurochild zhvilloi një takim nga distanca me një ekip që punon në çështjen e Fëmijëve në Kujdesin Alternativ.
[Amerikë] Me Mbylljen e Shkollave Shihet një Përkeqësim në Shëndetin Mendor të Fëmijëve
Data e publikimit: 2020
NPR (National Public Radio) në Shtetet e Bashkuara ka bërë një studim në lidhje me mënyrën sesi fëmijët po përballojnë qëndrimin në shtëpi si rezulat i masave kundër përhapjes së Covid-19.
Infografikë COVID19 - Ndihma e Parë Psikologjike në distancë [Infographic]
Data e publikimit: 2020
Kjo infografikë paraqet Ndihmën e Parë Psikologjike (PFA) dhe mënyrën sesi mund të përshtatet në kontekstin COVID 19. Ju do të gjeni në të informacionet e mëposhtme:
COVID-19 dhe implikimet e tij për mbrojtjen e fëmijëve në internet [Document]
Data e publikimit: 2020
Botuesi: Global Partnership to End Violence Against Children, International Telecommunication Union (ITU), United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO), UN Office on Drugs and Crime (UNODC), WePROTECT Global Alliance, World Health Organization (WHO), and World Childhood Foundation USA (Childhood USA) and UNICEF
Kohët e fundit, UNICEF lëshoi një shënim teknik me disa nga rreziqet me të cilat mund të përballen fëmijët gjatë COVID-19. Ata gjithashtu nënvizuan veprimet thelbësore për të siguruar përvojën në internet të fëmijëve.
[Evropa Perëndimore] Organizimi i sigurt i mësimit në distancë
Data e publikimit: 2020
Ndërsa koronavirusi po përhapet gjithnjë e më shumë në botë, qeveritë kanë vendosur të mbyllin shkollat ​​dhe të fi

Faqet

Ky projekt është financuar nga: