News

20 Qer 2019
KOSOVA: NIVELI 2 Qeveria e Kosovës nuk i plotëson standardet minimale për eleminimin e trafikimit, megjithatë, ajo është duke bërë përpjekje të mëdha për ta bërë këtë. Qeveria demonstroi përpjekje të shtuara në krahasim me periudhën paraprake të... Read more
23 Pri 2019
Republika e Kosovës ka miratuar Kodin e ri Penal, i cili ka hyrë në fuqi me 15 Prill të këtij viti. Miratimi i këtij Kodi, ka ndryshuar dhe ashpërsuar masat ndëshkuese ndaj autorëve të veprës penale trafikimit më fëmijë. Kodi i vjetër Penal (2012... Read more
21 Pri 2017
Policia e Kosovës e ka realizuar fushatën vetëdijesuese per parandalimin e trafikimit me njerëz si dhe dhunës në familje. Fushata është orientuar në disa pika siç janë: si rekrutohen viktimat nga trafikantët, cilët janë numrat e telefonit që mund... Read more

Library

23 Maj 2019
Ky raport paraqet informacione për vendin e origjinës në Shqipëri në lidhje me trafikimin e djemve dhe burrave të rinj, gjatë periudhes 1 janar 2016 dhe 31 mars 2019, si dhe informacione të marra nga intervistimi i një sërë aktorëve ndërmjet... Read more
01 Qer 2018
  Raporti i Trafikimit me qenie njerëzore (Raporti i TIP), është një raport vjetor i lëshuar nga Zyra e Departamentit të Shtetit të SHBA-së për Monitorimin dhe Luftimin e Trafikimit të Qenieve Njerëzore. Ajo rendit qeveritë bazuar në... Read more
27 Pri 2017
Raporti vjetor i ASTRA SOS Hotline përmban të dhëna statistikore rreth telefonatave që janë bërë në linjë, rreth viktimave të trafikimit dhe referimet e mundësuara.

Learning and multimedia

09 Gsh 2019
Terre des hommes ka realizuar një spot rajonal për të rritur ndërgjegjësimin mbi fenomenin e trafikimit dhe për të nxitur raportimin e rasteve të trafikimit. Vëmendja dhe reagimi i qytetarëve është shumë i rëndësishëm në luftën kundër... Read more
12 Dhj 2018
Rreth webinarit: Ne po organizojmë një webinar për të paraqitur rezultatet e punës së bërë nga Këshilli i Shteteve të Detit Baltik në bashkëpunim me Qendrën Ndërkombëtare për Zhvillimin e Politikave të Migracionit (ICMPD) si pjesë e projektit... Read more
14 Nën 2016
Drejtoria për Hetimin e Krimit të Organizuar në bashkëveprim të ngushtë me policinë e disa shteteve evropiane (Hungari, Kroaci, Slloveni dhe Itali) dhe në përkrahje të EUROPOL-it, pas hetimeve intensive të kryera për disa muaj, lidhur me... Read more

Trafikimi i fëmijëve

Spot ndërgjegjësues mbi trafikimin [Video]
Data e publikimit: 2019
Terre des hommes ka realizuar një spot rajonal për të rritur ndërgjegjësimin mbi fenomenin e trafikimit dhe për të nxitur raportimin e rasteve të trafikimit.
Trafikimi i djemve dhe burrave të rinj në Shqipëri
Data e publikimit: 2019
Botuesi: Asylos and ARC Foundation
Ky raport paraqet informacione për vendin e origjinës
[Kosova] Trafikimi i fëmijëve në Kosovë, rriten masat ndëshkuese për autorët
Data e publikimit: 2019
Republika e Kosovës ka miratuar Kodin e ri Penal, i cili ka
Raporti i 2018-ës mbi Trafikimin me qenie njerëzore
Data e publikimit: 2018
Botuesi: Zyra e Departamentit të Shtetit për Monitorimin dhe Luftimin e Trafikimit të Personave
 
[Ndërkombëtare] Më shumë se 40 milionë njerëz janë pre e skllavërisë, vlerësim i ri global
Data e publikimit: 2017
Reuters raporton se "më shumë se 40 milionë njerëz kanë qenë pre e skllavërisë vitin e kaluar përmes punës së detyruar dhe martesave të detyruara, sipas përpjekjes së parë të përbashkët nga grupet kryesore kundër skllavërisë, për ta vlerësuar numr
Vlerësimet globale të skllavërisë moderne: Raport mbi punën dhe martesën e detyruar
Data e publikimit: 2017
Botuesi: ILO, IOM, Walk Free Foundation
Organizata Botërore e Shëndetësisë (Ang.
[Ndërkombëtare] Dita Botërore Kundër Trafikimit të Personave: Si videot po ndihmojnë fëmijët viktima të mundshme| Destinacioni i panjohur
Data e publikimit: 2017
ECPAT Belgjike ka nisur një projekt të quajtur REACT - Përforcimi i Ndihmës për Fëmijët Viktima të Trafikimit për të garantuar qasje efektive në drejtësi dhe mbrojtje për fëmijët viktima të trafikimit.
Raporti i Trafikimit te Qenieve Njerezore 2017
Data e publikimit: 2017
Botuesi: U.S Department of State
Departamenti Amerikan i Shtetit ka publikuar Raportin e 17 të Trafikimit te njerëzve, i cili rendit qeveritë në mbarë botën për përpjekjet e tyre në luftën kundër trafikimit të qenieve njerëzore.

Faqet

Partners

Gift of the US Government

Ky projekt është financuar nga: