Seksion i veçantë: Unaccompanied Children Seeking Legal Protection

On this page you can find resources for practitioners working with unaccompanied and separated children seeking refugee status or humanitarian protection status.

News

13 Sht 2017
UNICEF-i raporton për pesë sfidat me të cilat përballen fëmijët e refugjatëve në situatë krize.
24 Kor 2017
  Rudaw raporton mbi gjetjet që shprehin shqetësimin rreth vendndodhjes së 104 refugjatëve dhe të rinjve emigrantë të humbur, të cilët po përpiqeshin të kërkonin strehim në Mbretërinë e Bashkuar, nga kampi i refugjatëve në Calais.... Read more
12 Pri 2017
  Udhëzimet e politikave të reja të Komisionit të BE (EU Commission’s new policy guidelines) të cilat ofrojnë veprime konkrete për të mbrojtur të gjithë fëmijët migrantë dhe refugjatë që arrijnë në Europë, janë mirëpritur gjerësisht... Read more

Learning

27 Mar 2018
Që nga fillimi i të ashtuquajturës "krizë emigrimi dhe refugjatësh", shumë vende evropiane kanë hasur vështirësi gjatë përpjekjes për të përballuar krizën dhe për t'iu përgjigjur në mënyrë efektive nevojave të grupeve më vulnerabël të... Read more
30 Maj 2017
Ky webinar u drejtohet të gjithë aktorëve që ofrojnë ndihmë psikosociale dhe aktivitete për fëmijët dhe të rinjtë. Brenda krizës evropiane të refugjatëve, fëmijët, të rinjtë, familjet dhe të rriturit kanë qëndruar në Greqi për disa muaj brenda... Read more
02 Shk 2016
Trafikimi i qenieve njerëzore është një krim i rëndë dhe një abuzim i të drejtave themelore të një individi dhe i dinjitetit. Ai përfshin shfrytëzimin e personave vulnerabël, shpesh të miturit, qe trajtohen nga kriminelët si mallra me qëllim të... Read more

Library

17 Shk 2015
Doracaku sjell informacion praktik për punonjësit social që presin dhe punojnë me Fëmijë të Huaj të Pashoqëruar, të cilët vuajnë shpesh nga trauma si rezultat i përvojave të tyre në rrugë. Është produkt i projektit FARO, implementuar nga Terre des... Read more

Multimedia

03 Shk 2016
Në këtë intervistë për Radio Vatikan, Sendrine Constant, delegatja e zyrës rajonale të Terre des hommes Hungari, Budapest, komenton në një intervistë të kohëve të fundit të Shefit të Kabinetit të Europol-it, Brian Donald që ka dhënë për gazetën... Read more

Unaccompanied Children Seeking Legal Protection

2 vjet pas: mësimet e nxjerra për mbrojtjen e fëmijëve në lëvizje në Evropë
Data e publikimit: 2018
Që nga fillimi i të ashtuquajturës "krizë emigrimi dhe refugjatësh", shumë vende evropiane kanë hasur vështirësi gjatë përpjekjes për të përballuar krizën dhe për t'iu përgjigjur në mënyrë efektive nevojave të grupeve më vulnerabël të prekura.
[Ndërkombëtare] Fëmijët refugjatë janë në krizë, a jeni të vetëdijshëm për sfidat me të cilat ata përballen?
Data e publikimit: 2017
UNICEF-i raporton për pesë sfidat me të cilat përballen fëmijët e refugjatëve në situatë krize.
Mbështetja psikosociale për fëmijët në lëvizje: arti si një mënyrë shprehjeje
Data e publikimit: 2017
Ky webinar u drejtohet të gjithë aktorëve që ofrojnë ndihmë psikosociale dhe aktivitete për fëmijët dhe të rinjtë.
Me qindra emigrantë shqiptarë të cilët po futen në mënyrë të jashtëligjshme në Britani duke u paraqitur si fëmijë refugjatë, po venë në rrezik nxënësit e shkollave dhe familjet e kujdestarisë
Data e publikimit: 2016
• Raporte zyrtare tregojnë për qindra persona, të cilët pretendojnë pa të drejtë për azil si të rinj • Atyre u është mundësuar regjistrimi në shkolla dhe janë strehuar në familje kujdestarie • Sjellja e tyre ve në rrezik nxënësit e tjerë dhe...
Pse janë 10.000 fëmijë emigrantë të zhdukur në Evropë?
Data e publikimit: 2016
90.000 fëmijë kanë mbërritur në Evropë vitin e kaluar, ndërsa 10.000 prej tyre janë raportuar të humbur deri tani.
Evropa është duke i humbur gjurmët e fëmijëve refugjatë
Data e publikimit: 2016
The Wall Street Journal raporton se qeveritë evropiane po i humbasin gjurmët e një numri të madh të fëmijëve të cilët kanë hyrë në kontinent pa prindërit e tyre si refugjatë nga zonat e shkatërruara nga lufta në Lindjen e Mesme dhe më gjerë.
Fëmijët refugjatë që udhëtojnë vetëm po bien pre e shfrytëzimit dhe abuzimit në Francë
Data e publikimit: 2016
Washington Post raporton për rreth 500 të mitur të pashoqëruar në një kamp refugjatësh në Francë, ku janë të pambrojtur ndaj abuzimit.
Ndaloni burgosjen e fëmijëve refugjatë, këshilltari i OKB-së i tregon Greqisë
Data e publikimit: 2016
EUobserver raporton tek raportuesi i OKB-së për thirrjen për të drejtat e emigrantëve që Greqia të ndalojë mbajtjen e fëmijëve në dhomat e burgjeve. Është evidentuar se disa fëmijë kalojnë nga 2 javë në burgje, ku i dërguari i OKB-së flet se nuk...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: