Seksion i veçantë: Unaccompanied Children Seeking Legal Protection

On this page you can find resources for practitioners working with unaccompanied and separated children seeking refugee status or humanitarian protection status.

News

25 Shk 2020
Letër e Hapur Për: Kryeministri i Republikës Greke Kyriakos Mitsotakis   I nderuar kryeministër, Organizatat që nënshkruajnë këtë letër janë angazhuar për shumë vite në fushën e të drejtave të njeriut dhe ndihmës humanitare... Read more
18 Dhj 2019
Dje, me rastin e Ditës Kombëtare të Migrantëve & u emërua Z.Drahoslav Štefánek si Përfaqësuesi i ri Special për migracionin dhe refugjatët. Roli i ri do të përqëndrohet në mbrojtjen e të drejtave themelore të migrantëve dhe refugjatëve, dhe... Read more
13 Sht 2017
UNICEF-i raporton për pesë sfidat me të cilat përballen fëmijët e refugjatëve në situatë krize.

Learning

27 Mar 2018
Që nga fillimi i të ashtuquajturës "krizë emigrimi dhe refugjatësh", shumë vende evropiane kanë hasur vështirësi gjatë përpjekjes për të përballuar krizën dhe për t'iu përgjigjur në mënyrë efektive nevojave të grupeve më vulnerabël të... Read more
30 Maj 2017
Ky webinar u drejtohet të gjithë aktorëve që ofrojnë ndihmë psikosociale dhe aktivitete për fëmijët dhe të rinjtë. Brenda krizës evropiane të refugjatëve, fëmijët, të rinjtë, familjet dhe të rriturit kanë qëndruar në Greqi për disa muaj brenda... Read more
02 Shk 2016
Trafikimi i qenieve njerëzore është një krim i rëndë dhe një abuzim i të drejtave themelore të një individi dhe i dinjitetit. Ai përfshin shfrytëzimin e personave vulnerabël, shpesh të miturit, qe trajtohen nga kriminelët si mallra me qëllim të... Read more

Library

17 Shk 2015
Doracaku sjell informacion praktik për punonjësit social që presin dhe punojnë me Fëmijë të Huaj të Pashoqëruar, të cilët vuajnë shpesh nga trauma si rezultat i përvojave të tyre në rrugë. Është produkt i projektit FARO, implementuar nga Terre des... Read more

Multimedia

03 Shk 2016
Në këtë intervistë për Radio Vatikan, Sendrine Constant, delegatja e zyrës rajonale të Terre des hommes Hungari, Budapest, komenton në një intervistë të kohëve të fundit të Shefit të Kabinetit të Europol-it, Brian Donald që ka dhënë për gazetën... Read more

Unaccompanied Children Seeking Legal Protection

Fëmijët refugjatë që udhëtojnë vetëm po bien pre e shfrytëzimit dhe abuzimit në Francë
Data e publikimit: 2016
Washington Post raporton për rreth 500 të mitur të pashoqëruar në një kamp refugjatësh në Francë, ku janë të pambrojtur ndaj abuzimit.
Ndaloni burgosjen e fëmijëve refugjatë, këshilltari i OKB-së i tregon Greqisë
Data e publikimit: 2016
EUobserver raporton tek raportuesi i OKB-së për thirrjen për të drejtat e emigrantëve që Greqia të ndalojë mbajtjen e fëmijëve në dhomat e burgjeve. Është evidentuar se disa fëmijë kalojnë nga 2 javë në burgje, ku i dërguari i OKB-së flet se nuk...
Aplikimet nga fëmijë të vetëm për azil në BE janë katërfishuar
Data e publikimit: 2016
EU Observer raporton se të paktën 95.000 fëmijë të pashoqëruar kanë aplikuar për azil në Evropë vitin e kaluar, katër herë më shumë se shifrat për vitin 2014.
Çfarë të bëhet lidhur me "fëmijët e humbur të Evropës?"
Data e publikimit: 2016
Evropa e Re njofton se refugjatët dhe kriza e migrimit është pa dyshim çështja më madhore me të cilën përballen qeveritë dhe institucionet Evropiane sot.
10 000 fëmijë refugjatë janë zhdukur: Organizatat kriminale kanë në shënjestër të miturit për punën e seksit dhe skllavërinë
Data e publikimit: 2016
The Guardian raporton se të paktën 10.000 fëmijë të pashoqëruar refugjatë konsiderohen si të humbur, sipas të dhënave të Europolit.
10.000 fëmijë emigrantë të humbur në Evropë (Audio) (Audio)
Data e publikimit: 2016
Botuesi: Radio Vatican
Në këtë intervistë për Radio Vatikan, Sendrine Constant, delegatja e zyrës rajonale të Terre des hommes Hungari, Budapest, komenton në një intervistë të kohëve të fundit të Shefit të Kabinetit të Europol-it, Brian Donald që ka dhënë për gazetën br
Identifikimi i fëmijëve viktima të trafikimit në kontekstin e flukseve të migrimit aktual
Data e publikimit: 2016
Trafikimi i qenieve njerëzore është një krim i rëndë dhe një abuzim i të drejtave themelore të një individi dhe i dinjitetit.
Është e nevojshme për ti identifikuar të miturit e pashoqëruar
Data e publikimit: 2015
"Bazuar në standardet ndërkombëtare, është e nevojshme për të siguruar ndihmë ligjore falas dhe kujdestar ligjor për fëmijët refugjatë të cilët udhëtojnë vetëm, por në Serbi në shumë raste nuk ndodhin", thotë Nevena Petrusic profesor i të drejtës
Kampi i refugjatëve në Austri shkel të drejtat e fëmijëve
Data e publikimit: 2015
The Business Standard raporton se Amnesty International e ka cilësuar kampin kryesorë të refugjatëve në Traiskirchen në Austri, si shkelje "të turpshme" e të drejtave të njeriut ndaj mbi 1700 fëmijëve të pashoqëruar.
DORACAK PSIKOSOCIAL PËR PUNONJËSIT SOCIALË
Data e publikimit: 2015
Botuesi: Terre des hommes Italy
Doracaku sjell informacion praktik për punonjësit social që presin dhe punojnë me Fëmijë të Huaj të Pashoqëruar, të cilët vuajnë shpesh nga trauma si rezultat i përvojave të tyre në rrugë.

Faqet

Ky projekt është financuar nga: