Bashkëpunimi kufitar për mbrojtjen e fëmijëve në migracion (ChildHub dhe iniciativa për fëmijët në webinar të migracionit)

You need to login in to ChildHub before you can join this webinar. If you don't yet have an account, please register.

Register and join Login and join

This content was suggested by: 
Data: 
20 Qer 2019
Start and finish time of webinar: 
3pm CEST
Lecturer: 
Laura Duran, zyrtare e larte e politikave, hulumtimit dhe praktikës, ECPAT UK
Laure Vierset, Zyrtare e Projektit për Fëmijët në Migracion, Fëmijët e Zhdukur në Evropë

Laure Vierset ka diplomë master në shkencat politike dhe marrëdhëniet ndërkombëtare nga UCL (Université Cathlique de Louvain), ku specializohet në veprime humanitare. Ajo ka një sfond në menaxhimin e projekteve dhe partneritetet në fushat e mbrojtjes së fëmijëve dhe fëmijëve në migracion. Ajo ka punuar më parë për Medecins du Monde Belgjikë, Save the Children Zyra e BE-së dhe Save the Children International (Burkina Faso).

Laura Durán ka mbi 10 vjet eksperiencë si edukatore në programet publike dhe aktualisht drejton programet e politikës, kërkimit dhe programeve të ndërtimit të kapaciteteve të ECPAT UK. Ajo udhëhoqi një program kombëtar të financuar nga Departamenti i Arsimit për kujdesin e fëmijëve të pashoqëruar dhe të trafikuar, si dhe menaxhimin e projekteve të shumëfishta të programeve ndërkombëtare për mbrojtjen e fëmijëve.

Organizatori: 
Child Protection Hub

Rreth webinar-it:

Megjithë një rritje të lehtë të numrit të hetimeve të përbashkëta për rastet e trafikimit në BE, bashkëpunimi ndërkufitar në ndjekjen e një fëmije të zhdukur në migracionin në rrezik të (ri) trafikimit mbetet përjashtim sesa rregull. Ky webinar do të shqyrtojë sfidat dhe boshllëqet aktuale në bashkëpunimin përtej kufijve për mbrojtjen e këtyre fëmijëve. Do të shqyrtojë nismat aktuale, burimet dhe mundësitë për një bashkëpunim të përmirësuar dhe do të ofrojë rekomandime kryesore për veprim në nivel BE dhe në nivel kombëtar. Ky webinar është për çdo individ ose organizatë, që vepron në nivelin e vijës së frontit ose avokimit, i cili dëshiron të dijë më shumë për këtë çështje dhe të diskutojë mjetet dhe mesazhet për të vepruar mbi të.

Si te beheni pjese e webinar-it:

Përdorni butonin më poshtë për të regjistruar për webinar. Disa orë përpara webinarit ju do të merrni një email me lidhjen në dhomën e webinareve dhe udhëzimet se si të bashkoheni. Bashkimi me webinarët tanë është shumë e lehtë, nuk kërkon ndonjë aftësi të veçantë nga ju, dhe merr vetëm një minutë ose dy. Ju mund të lidheni me webinarin nga kompjuteri, tableta ose telefoni juaj celular.

Per te pare kur fillon webinari ne kohen tuaj, klikoni ketu

Ky projekt është financuar nga: