Hyrje në shërbimet terapeutike në programin Barnahus (webinar nga ChildHub dhe PROMISE)

You need to login in to ChildHub before you can join this webinar. If you don't yet have an account, please register.

Register and join Login and join

Data: 
16 Maj 2019
Start and finish time of webinar: 
2pm CEST
Lecturer: 
Mr Erlend Wittrup Djup, Barnahus in Bergen
Ms Trude Lindø, Kristiansand Barnahus

 

Jemi të lumtur t'ju informojmë për webinarin me 2-pjesë që është organizuar nga projekti PROMISE-2 dhe Child Protection Hub!

Sipas Standardeve të Cilësisë të Barnahusit, një Barnahus ose një shërbim i ngjashëm duhet të ofrojë shërbime dhe trajtim të shëndetit mendor, nga profesionistë që kanë trajnime dhe ekspertizë të specializuar. Vlerësimet dhe trajtimet e shëndetit mendor duhet të jenë rutinë, dhe ndërhyrjet për fëmijën dhe kujdestarët duhet të fillojnë sa më shpejt që të jetë e mundur.

Në këtë webinar 2-pjesësh, ne do të hedhim një vështrim më të thellë në vlerën konkrete të përfshirjes së shërbimeve terapeutike në Barnahus, si të përmbushim standardin dhe ndikimin për fëmijët dhe kujdestarët e tyre.

Lidhur me webinarin

Webinari i parë do të jetë një hyrje e përgjithshme për terapinë në Barnahus, duke përfshirë rolin e rëndësishëm të terapisë si pjesë e përgjigjes multidisiplinare dhe gjithashtu rolin e terapistit në ndërhyrjen multidisiplinare. Folësit gjithashtu do të diskutojnë çështjet etike, referimin dhe ndjekjen afatgjatë. Webinari paraqitet nga dy folës nga Norvegjia: Z. Erlend W. Djup nga Bergen dhe Znj. Trude Lindø nga Kristiansand

Lidhur me prezantuesit:

Mr Erlend Wittrup Djup është psikolog klinik me specializim në punën klinike me të rriturit, i diplomuar në Universitetin e Bergen, Norvegji në vitin 2010. Pas punës me fëmijët dhe familjet e traumatizuara në Afrikën e Jugut, ai punoi si konsulent për një projekt kërkimor ndërkombëtar në Tanzani. Tema e këtij projekti kërkimor ishte efekti i kequshqyerjes dhe funksionimi kognitiv i prindërve në zhvillimin e hershëm të fëmijëve. Ai ka përvojë nga praktika klinike në pacientë në disa degë të kujdesit shëndetësor publik dhe në praktikë private. Ai ka punuar gjithashtu si psikolog shkolle dhe si ekspert për shërbimet sociale të fëmijëve, dhe që nga viti 2018 ka punuar në Barnahus në Bergen. Trauma ka qenë një temë me interes për të gjithë karrierën e tij profesionale. Ai është një EMDR-terapist i çertifikuar, dhe gjithashtu ka pasur trajnime shtesë në dissociimin strukturor të personalitetit dhe në shëndetin mendor të veteranëve të ushtrisë.

Ms Trude Lindø është një mësuese speciale. Ajo ka një master në dhunë dhe stres traumatik nga Fakulteti i Mjekësisë në Universitetin e Oslos. Specializimi i saj është paaftësia e të mësuarit lidhur me stresin traumatik. Trude është EMDR-terapeut e certifikuar dhe po merr pjesë në një trajnim të vazhdueshëm në Institutin e Psikoterapisë Sensorimotore. Ajo është gjithashtu e certifikuar si një terapiste e Rosen Method per Trupim. Trude është duke punuar si oficere e lartë drejtuese në Barnehus në Kristiansand në pjesën jugore të Norvegjisë. Ajo ka punuar më parë në Shërbimin e Përkujdesjes Familjare dhe nga viti 2008 deri në vitin 2017 në klinikën ambulatore psikiatrike me fëmijë dhe të rinj nga mosha 0-18 vjeç, duke punuar me një spektër të gjerë të çrregullimeve të lidhura me traumat dhe dissociimin kompleks. Ajo gjithashtu drejton praktikën e saj si terapist trupi, kryesisht duke punuar me të rriturit.

Sesioni i dytë në këtë seri webinaresh "Vlerësimi terapeutik dhe trajtimi në Barnahus" do të zhvillohet më 23 maj, duke filluar nga ora 16:00 CEST; ju mund të regjistroheni ketu

Si te futeni ne webinar:

Përdorni butonin më poshtë për t'u rregjistruar në webinar. Disa orë përpara webinarit ju do të merrni një email me lidhjen në dhomën e webinareve dhe udhëzimet se si të bashkoheni. Bashkimi me webinarët tanë është shumë e lehtë, nuk kërkon ndonjë aftësi të veçantë nga ju, dhe merr vetëm një minutë ose dy. Ju mund të bashkoheni me webinarin nga kompjuteri, tableti ose telefoni juaj celular.

Për të parë kur fillon webinari në zonën tuaj kohore, klikoni ketu.

 

 

Gjuhё(t) e materialeve: 
anglisht
Series this is part of: 

Ky projekt është financuar nga: