Puna me fëmijët dhe të rinjtë të prekur nga dhuna seksuale në Britaninë e Madhe [Webinar në kuadër të Childhub]

You need to login in to ChildHub before you can join this webinar. If you don't yet have an account, please register.

Register and join Login and join

Data: 
06 Qer 2016
Start and finish time of webinar: 
2 pm CET
Lecturer: 
Dr. Kate D’Arcy, Senior Research Fellow, University of Bedfordshire

 

Rreth webinarit:

Të hënën me 25 prill, 28 njerëz u mblodhën së bashku në Middlesbrough në qendrën e Artit Mima për një kurs katër-ditor mbi përmirësimin e praktikave pjesëmarrëse për ata që punojnë me të rinjtë e prekur nga dhuna seksuale. Ne do të donim që t'ju ftojmë për t'u bashkuar dhe për të ndarë një pasqyrë të këtij projekti unik dhe për trajnimin pjesëmarrës i cili u zhvillua. Ju do të shihni një përmbledhje të pikave kryesore të trajnimit, duke përfshirë edhe disa pamje me të dhëna të vendosur nga të rinjët.

Trajnimi ofroj aktivitete praktike për pjesëmarrësit për ti përdorur me kolegët e tyre dhe me të rinjtë - për të inkurajuar pjesëmarrjen aktive në rrathët e tyre të punës. Ky trajnim do të jetë në dispozicion online deri në fund të projektit. Do të jetë një mundësi për të bërë pyetje në lidhje me trajnimin dhe për tu nënshkruar për përditësime lajme të projektit dhe për burime informacioni.
  
Ky webinar do ti shfaqë detajet e aktivitetit të parë të një projekti të tanishëm të financuar nga BE: Projekti LEAP: Mbështetja për të rinjtë e prekur nga dhuna seksuale në Evropë përmes forcimit dhe lehtësimit të praktikave pjesëmarrëse.

 

Rreth lektores: 
 

Dr. Kate D'Arcy ka punuar në arsim për shumë vite si punëtor me të rinjtë, mësues dhe studiues. Ajo u bashkua me Universitetin e Bedfordshire në tetor 2010, dhe u bë bashkëpunëtore hulumtuese në Qendrën Ndërkombëtare në shkurt të vitit 2016. Znj. D'Arcy ka udhëhequr projekte të shumta të cilat kanë një agjendë për ta përmirësuar drejtësinë sociale dhe rrethanat për grupet e margjinalizuara, duke përfshirë fëmijët dhe të rinjtë, në menaxhim projektesh dhe një program ndërkombëtar ndërmjet vendeve të BE-së të titulluar LEAP [aftësitë e jetës, udhëheqje, potenciale pafund: Mbështetja e fëmijëve dhe të rinjve të prekur nga dhuna seksuale në Evropë me forcimin dhe lehtësimin e praktikave pjesëmarrëse].

Më parë, Znj.D'Arcy ka punuar si Ligjëruese kryesore për Departamentin e Studimeve të Aplikuara Sociale në Universitet dhe ishte përgjegjëse për një gamë të gjerë të detyrave drejtuese. Ajo vazhdon për të jep mësim duke mbikëqyrur një numër studentësh në universitet.

Regjistrimi i Webinarit gjëndet këtu.

Gjuhё(t) e materialeve: 
English
Series this is part of: 

Ky projekt është financuar nga: