Seritë e webinarëve të ChildHub: 20 vite Barnahus

You need to login in to ChildHub before you can join this webinar. If you don't yet have an account, please register.

Register and join Login and join

Data: 
17 Maj 2018
Start and finish time of webinar: 
3-4pm CET
Lecturer: 
Bragi Guðbrandsson, Initiator and purveyor of the Barnahus model
Organizatori: 
ChildHub

Rreth webinarit:

Shumë vende në Evropë tani po lëvizin shpejt drejt krijimit, zhvillimit dhe zgjerimit të Barnahusit ose shërbimeve të ngjashme. Ndërsa ky moment rritet, fusha e njohurive dhe përvojës po rritet. Seria e PROMISE Webinar shtron një ftesë të hapur për t'u bashkuar me diskutimet dhe shkëmbimet brenda Lëvizjes Evropiane Barnahus. Gjatë PROMISE 1, profesionistë nga e gjithë Evropa u ftuan të marrin pjesë në takimet e shkëmbimit të projektit PROMISE. Këto takime përmbanin leksione, trajnime dhe diskutime mbi parimet, standardet dhe sfidat kryesore që duhen marrë parasysh kur hapen dhe veprojnë një bashkëpunim multidisiplinar dhe ndërinstitucional për fëmijët viktima dhe dëshmitarë të dhunës. Në këtë Seri Webinaresh, ne do të rishikojmë dhe zgjerojmë temat që mbulohen në PROMISE 1 për një audiencë publike. Seritë e Webinar gjithashtu do të reagojnë në mënyrë dinamike ndaj pyetjeve kur ato lindin, ofrojnë dhoma chatesh të planifikuar për tema të zgjedhura dhe madje ndajnë praktikat më të mira dhe mësimet e nxjerra nga aktivitetet e PROMISE 2 Project.

Pothuajse çdo shkëmbim profesional gjatë PROMISE 1 paraqiti një prezantim kryesor nga personi që nuk ka nevojë për hyrje. Bragi Guðbrandsson, kreu i Agjencisë së Qeverisë Islandeze për Mbrojtjen e Fëmijëve, është iniciatori dhe furnizuesi i modelit Barnahus. Nëse nuk je i sigurt se çfarë është një Barnahus, pse vendi juaj ka nevojë për një, apo nëse modeli do të punojë në vendin tuaj, atëherë mos shiko më tej. Në këtë webinar, Z. Guðbrandsson do të reflektojë mbi pse, si dhe "çfarë është e ardhmja" e krijimit të Barnahus Islandez 20 vjet më parë dhe zgjerimi i saj në të gjithë Evropën dhe më gjerë - një proces që ai vetë ka luajtur njërol  instrumental.

Nëse ju jeni angazhuar tashmë në Modelin Barnahus, ne kemi një sugjerim për ju: fto kolegët në zyrën tuaj për të parë webinar me ju. Ejani me pyetje, dhe planifikoni të keni kohë për të folur së bashku rreth webinar më pas.

Lidhur me lektorin:

Bragi Guðbrandsson është Drejtor i Përgjithshëm i Agjencisë së Qeverisë për Mbrojtjen e Fëmijëve nga Islanda që nga viti 1995. Ai është sociolog i Universitetit të Kentit, Canterbury dhe është angazhuar në mënyrë aktive kombëtare dhe ndërkombëtare në të drejtat e fëmijëve, abuzimin e fëmijëve dhe çështjet e neglizhencës për tre dekada. Para postit të tij të tanishëm ai ka qenë Këshilltar i Ministrit të Çështjeve Sociale në Islandë.

Z. Guðbrandsson është gjithashtu themeluesi i Barnahus Islandez i cili ka qenë një frymëzim për përgjigje miqësore dhe shumëdisiplinore ndaj abuzimit të fëmijëve në shumë vende evropiane.

Duke punuar gjerësisht në kuadër të Këshillit të Evropës (CoE) si konsulent dhe ekspert, ai u zgjodh Kryetar i Komitetit të Lanzarotës nga viti 2014 deri në vitin 2016.

Ai ka qenë anëtar i Grupit të Ekspertëve mbi "Fëmijët në Rrezik" brenda Këshillit të Shteteve të Detit Baltik që nga fillimi i bashkëpunimit, në të cilin ai shërbeu si Kryetar 2002-2003 dhe 2016-2017.

Si të bashkohesh me webinarin:

Përdorni butonin më poshtë për t'u rregjistruar ne webinar. Disa orë përpara webinarit ju do të merrni një email me lidhjen në dhomën e webinareve dhe udhëzimet se si të bashkoheni. Bashkimi me webinarët tanë është shumë e lehtë, nuk kërkon ndonjë aftësi të veçantë prej jush dhe merr vetëm një minutë ose dy. Ju mund të bashkoheni me webinarin nga kompjuteri, tableta ose telefoni juaj celular.

 

Gjuhё(t) e materialeve: 
English

Ky projekt është financuar nga: